Cazul femeii din Constanța care a murit după ce a sărit de la etajul 6, din foc. Psiholog: Sunt reacții firești, din motive hormonale

Captură video ISU Constanța
Captură video ISU Constanța

Proprietara locuinței care a luat foc în orașul Constanța a murit. Primele informații arată că femeia a căzut de la etaj când a încercat să scape de flăcări pe balcon.

Psihologul Ovidiu Telegescu a vorbit despre gestul disperat al femeii de a se arunca de la balcon, din foc. Potrivit acestuia, mulți oameni reacționează astfel atunci când se află în pericol și ar trebui ca cetățenii să fie instruiți în acest sens.

"În momentul în care suntem în pericol sau ne este frică, sau anxietatea crește, începe și hipersecreția hormonilor fricii, deci în primul rând cresc nivelul de cortizol și avem două situații. Fie rămânem pe loc în incapacitatea de a face vreo acțiune sau de cele mai multe ori apare reacția de supraviețuire, de salvare, ca și în cazul doamnei. Reacția este dată de organismul nostru pentru că în momentul în care crește frica, crește nu doar cortizolul, ci și secreția glandelor suprarenale, respectiv secreția de adrenalină. Atunci, în acel moment, tindem să facem orice gest, crezând că vom supraviețui de aceea asistăm la ieșit pe fereastră, de aceea în timpul cutremurelor nu luăm mereu cele mai bune decizii. Sunt reacții firești, din motive hormonale. Ceea ce ar trebui să facem noi este ca fiecare departament să aibă aceste proiecte de prevenire în care să venim să explicăm oamenilor ce se întâmplă, cum se întâmplă și cum să gestionăm situațiile de urgență. Fie că este inundație, incendiu sau cutremur, să știm care sunt mecanismele care apar în corpul nostru și reacțiile noastre.", a explicat Ovidiu Telegescu, la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel