Cazul ”Elodia” din Râmnicu Vâlcea. Misterul dispariției profesorului de matematică Marius Bălan: soția poate fi acuzată așa cum a divorțat, în ”lipsă”. Prima declarație a acesteia

Misterul dispariției profesorului din Râmnicu Vâlcea a ajuns în spațiul public și seamănă izbitor cu dosarul morții avocatei Elodia. 

UPDATE: ”Crimă perfectă nu există, doamnă. Dacă era să fie ceva, se găsea o picătură de sânge. Noi nu suntem profesioniști” a spus soția profesorului dispărut, la RomâniaTV, acuzând că ”fostul antrenor de șah ai lui B. s-a răzbunat pentru că noi am renunțat la serviciile lui extraordinar de scumpe”. Femeia se întreabă ”cum profanare de cadavre fără cadavru?”. 

Marian Claudiu Bălan era profesor de matematică în Râmnicu Vâlcea. El a dispărut în 10 aprilie 2020. Dar, după data dispariției, încă le mai răspundea cunoscuților la telefon. Doar la mesaje. Fiul său cel mare, până atunci pasionat de șah- campion național, a ajuns în pragul sinuciderii. Soția profesorului de matematică și mamă a doi băieți, atunci minori, ar fi găsit diferite scuze, unele contradictorii, față de dispariția soțului său. Pentru toți, el era plecat din țară, din motive care de care mai controversate, precum relația cu o minoră invocată într-un mesaj către o rudă. Femeia a divorțat de bărbat la câteva luni după dispariția acestuia, în lipsă. 

Anchetatorii o bănuiesc pe ea și pe fiul cel mare de uciderea bărbatului. Se pare că ar fi fost făcut și un test poligraf pe care amândoi l-au picat. Nu se poate afirma cu certitudine dacă Marian Bălan este mort, dar dacă ar fi și dacă ar exista circumstanțe și probe indirecte în ceea ce privește acuzația adusă mamei și fiului, avem precedentul Elodia. Avocata nu a fost găsită niciodată, dar polițistul Cioacă a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea soției sale. 

Mergând pe scenariul uciderii profesorului din Râmnicu Vâlcea, vedem că cel mai probabil telefonul mobil al soțului a fost folosit de soție, după moartea acestuia. În acest caz, anchetatorii pot recepționa semnalul dat de telefonul mobil pe care-l pot încrucișa cu semnalul telefonului soției, pentru a se verifica distanța în momentul transmiterii mesajelor.  

Mesajul ciudat primit de mama profesorului

Familia nu l-a dat dispărut pe Marian Bălan. Profesorul de matematică a fost dat dispărut după un an, în 7 iulie 2021, de către o verișoară, care le-a spus anchetatorilor că bărbatul le răspunde doar la mesaje, nu și la apeluri. Mai mult, nu mai fusese văzut de când se întâmplă asta. 

Se pare că seria de mesaje către apropiați, după dispariție, a culminat cu mesajul către mama sa, în care i-ar fi scris ”Nu pot să zic unde sunt pentru că telefoanele sunt urmărite. Eu trebuie să mă ascund şi să ţin telefonul închis şi să nu fiu găsit, deoarece sunt căutat. Anul trecut am fost la un bordel de mai multe ori, la nişte fete. Pe urmă am aflat că aveau 15 ani. Peştii au făcut filmări şi mă şantajează. Stau cu o fată şi lucrez la negru. Mă descurc, mai ales că am banii de la tine”. 

Soția se contrazice

Soția lui Marian le-a spus mamei și surorii acestuia că a fugit cu o altă femeie. Altor rude, le-a spus că muncește în afara țării, la o spălătorie auto, de unde le trimite bani. Femeia a avut grijă să-i anunțe și pe părinții elevilor pe care-i medita profesorul de matematică că acesta a plecat la cursuri, ulterior spunându-le că vor fi preluați de o profesoară. 

Femeia nu a anunțat dispariția soțului, dar i-a intentat divorț după trei luni, pronunțat în lipsă, un an mai târziu. 

Ce arată ancheta

”În intervalul 10/11.04.2020, în timp ce se aflau în imobilul locuinţă de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan izbucnit între membrii familiei, respectiv între tată, mamă şi fiu, în contextul în care fratele mai mic a sărit cu cuţitul la tată, inculpatul (n.r.: fiul cel mare) a intervenit exercitând, conjugat cu inculpata, acte de agresiune asupra victimei, producându-i leziuni ce au condus la decesul acesteia şi apoi i-au ascuns cadavrul care nu a mai fost găsit” arată ancheta în acest caz care-i acuză pe femeie și pe băiatul cel mare de lovituri cauzatoare de moarte şi profanare de cadavre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel