Cazul de la Pitești. Polițiștii au scăpat de arestul preventiv. Avocatul unuia dintre ei: Putem vorbi de un infarct

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Ioan Georgescu, avocatul unuia dintre polițiștii de la Pitești, acuzați că au omorât un bărbat prin sufocare, a explicat de ce instanța a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.

"Cred că oamenii ar trebui să înțeleagă că măsura arestului preventiv este reglementată ca o măsură preventivă și nu ca o condamnare anticipată. Judecătorul de drepturi și libertăți care analizează propunerea de arestare preventivă o face din anumite considerente și anume: asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, împiedicarea sustragerii inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată și prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni. Ori, în cazul nostru, privarea de libertate dată de judecătorul de la Tribunalul Pitești a fost pe necesitatea de a înlătura o stare de pericol pentru ordinea publică. Această eventuală stare nu a fost dovedită în cauză, nu a fost suficient justificată și motivată și din aceste considerente a fost schimbată de către Curtea de Apel Pitești pentru că nu s-a dovedit care ar fi respectiva stare de pericol care ar fi generată de arestul la domiciliul. Până la urmă și aceasta este o privare de libertate.", a explicat avocatul Ioan Georgescu la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Poliţiştii din dosarul Piteşti, scoşi din închisoare de Curtea de Apel Piteşti. Arest la domiciliu timp de 30 de zile

"Am putea discuta și de un infarct"

Cât despre fapta în sine și acuzațiile care li se aduc celor doi polițiști, avocatul susține că rezultatele Serviciului de Medicină Legală Argeş, potrivit cărora bărbatul a avut o moarte violentă, prin asfixiere, nu sunt probe suficiente pentru a demonstra vinovăția .

"Sunt niște concluzii preliminare care stabilesc acest lucru, dar nu spune cât timp au fost comprimate părțile moi ale persoanei decedate, astfel încât să poată induce decesul, pentru că din acea înregistrare video, pe care am văzut-o toată lumea, rezultă că l-au imobilizat timp de maxim un minut. Ori, într-un minut un om nu se poate sufoca. Rezultă din datele din dosar că la un moment dat s-ar fi învinețit la față. Avem nevoie în acest dosar pentru a putea stabili vinovății de o expertiză medico-legală care să vină să spună exact cauzele decesului pentru că am putea discuta și de un un infarct.", a mai spus Ioan Georgescu.

Reamintim că un bărbat de 63 de ani a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu. Moartea bărbatului a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, care a prezentat rezultatele preliminare ale autopsiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel