EXCLUSIV  ADEVĂRUL în cazul copilului de 9 ani care și-a ucis bunica. A doua zi era la școală

Ana Maiță, preşedintele asociaţiei ”Mame pentru Mame”, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despra cazul copilului de nouă ani, care și-a ucis bunica pentru că nu l-a lăsat să stea la calculator.

Copilul locuieşte cu mama într-un centru special, care le oferă protecţie şi, în prezent, nu este acceptat în nicio şcoală, după ce părinţii revoltaţi au considerat că reprezintă un pericol pentru copiii lor.

"Este un caz foarte trist, tragic care arată un singur lucru. Școala din România nu are proceduri pentru situaţii speciale şi, atunci când are un elev care săvârşeşte o asemenea faptă şi carer are vârsta pentru a nu se înscrie în sfera penală, care are o elevă care rămâne gravidă la 13-14 ani, când are un elev care-şi rupe un picior înainte de un examen... Școala din România pune presiune fie pe copil, fie pe părinţii acestuia sau asupra celorlati părinţi din şcoală.

Una dintre colegele mele din asociaţie are copilul în ultima școală în care a fost înscris acest băieţel (....) Scoala respectivă, dar şi alte şcoli unde părinţii au încercat să înscrie acest copil, după crimă (...) nu a reușit să decidă o procedură pentru acest copil.

Are în continuare dreptul la educaţie, potrivit legii 272 din Legea drepturilor copilului. El are o vârstă foarte fragedă, nu poate fi tras la răspundere pentru fapta sa. Putem oare să îi învinovăţim pe ceilalţi părinţi ai copiilor din clasele unde acest băieţel trebuia să ajungă, după săvârşirea crimei? Nu putem! Şi ei îşi fac griji pentru siguranţă propriilor lor copii", a declarat Ana Maiță.

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel