Românii, jigniți incredibil după scandalul Colțescu: Sunt foarte încuiați, ei nu înțeleg, gândesc ca în trecut

Un jurnalist străin i-a jignit pe români, în direct, după cazul Colțescu. 

Sebastian Colțescu a provocat un adevărat scandal în întreaga lume, odată cu acuzația că ar fi rasist, după meciul UEFA Champions League dintre PSG și Istanbul Bașakșehir.

Situația lui a împărțit populația lumii și în timp ce unii îi iau clar apărarea, alții continuă să-l critice dur, atât pe el, cât și pe poporul român.

La ESPN Deportes, unul dintre cele mai urmărite canale de sport în limbă spaniolă, jurnalistul José Ramón Fernández a făcut comentarii jignitoare la adresa poporului român, iar totul s-a întâmplat în direct.

Dialogul e incredibil. Cum i-a jignit pe români

"Este păcat, dar sunt oameni... românii de exemplu. Ei nu înțeleg asta, sunt oameni foarte încuiați, foarte îndepărtați de blocul central european și ei continuă să gândească la fel ca înainte. E foarte dificil”. a spus José Ramón Fernández. 

Moderatorul emisiunii i-a dat dreptate jurnalistului din Mexic: "Da, sunt de acord. Am înțeles că arbitrul a zis, referitor la Webo, că 'ăla negru trebuie eliminat'. Mi se pare grav. E vorba despre educație, dar să auzi așa ceva de la un arbitru internațional UEFA?".

"Da, românii...", a continuat José Ramón Fernández, a cărui expresie a trădat disprețul față de români.

Cei doi jurnaliști și-au cerut scuze, după ce videoclipul a fost difuzat în România

Cei doi jurnaliști au revenit asupra subiectului, după ce videoclipul a fost difuzat și în presa din România. 

"Vrem să ne cerem scuze poporului român, românilor, României. Un comentariu al nostru ar fi putut să-i jignească. După acel incident rasist cu al patrulea arbitru de la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir, Sebastian Colțescu, nu am vrut să generalizăm. O îmbrățișare pentru tot poporul român și cele mai sincere scuze pentru situația asta", a spus moderatorul. 

"Sigur că nu. Arbitrul e de origine română. Ideea nu era să implicăm toată țara, cu siguranță. Am avut ocazia să-i luăm interviu Nadiei Comăneci în cel mai bun moment al ei, în 1976. L-am cunoscut pe Gheorghe Hagi și l-ai intervievat chiar tu în 1994, în Statele Unite. E 'Maradona din Carpați'.

România are gimnaste de o excelentă calitate, le-am luat interviuri lui Bela Karoly și soției sale. Cerem scuze poporului român, dacă s-a simțit jignit. Nu avem nimic cu românii. Am semnalat doar atitudinea rasistă a arbitrului. E o scuză publică, deschisă, directă pentru poporul român, pe care îl iubim, îl stimăm și îl cunoaștem. Eu știu Bucureștiul, e un oraș frumos", a completat José Ramón Fernández.

Cine e José Ramón Fernández 

Născut la Puebla, în Mexic, José Ramón Fernández este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști de limbă spaniolă. În 2013, publicația Marca îl numea printre cei mai buni ziariști din istoria Mexicului și scria despre pasiunea cu care își face meseria.

Acesta a fost aspru criticat de-a lungul carierei, pentru opiniile sale.

Cu toate acestea, a fost la zece turnee de Campionat Mondial și a comentat peste 4.000 de meciuri și a luat atitudine în numeroase cazuri de rasism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel