Cazul Cathedral Plaza va fi judecat la CEDO

cladirea-cathedral-plaza-deschisa-pentru-business-111649
cladirea-cathedral-plaza-deschisa-pentru-business-111649

Compania Millennium Building Development, dezvoltatorul Cathedral Plaza din Capitală, a dat în judecată România la CEDO pentru anularea autorizației de construcție a celebrului proiect imobiliar, implicat într-un scandal de câțiva ani cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, potrivit unui comunicat transmis redacției De Ce News .

Compania Millennium Building Development, dezvoltatorul Cathedral Plaza, a înaintat săptămâna trecută o plângere şi o solicitare de soluţionare în procedura de urgenţă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în Strasbourg. În plângere se reclamă faptul că deciziile Curţii de Apel Suceava, care au avut ca efect anularea autorizaţiei de construcţie a Cathedral Plaza, violează Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care protejează proprietatea privată şi consfinţeşte dreptul la un proces echitabil.

Millennium arată, în plângerea înaintată la CEDO, că a construit clădirea de 18 etaje în baza unei autorizaţii de construcţie valabile, confirmată printr-o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Amintim că proiectul Cathedral Plaza a fost autorizat de către Primăria Sectorului 1 la 24 februarie 2006, iar construcţia clădirii a început în martie 2006. După derularea mai multor proceduri în instanţe referitoare la valabilitatea autorizaţiei de construcţie obţinută de Millenium, Curtea de Apel Ploieşti a respins, pe 25 iunie 2009, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, cererea Arhiepiscopului romano-catolic de la Catedrala Sf. Iosif de anulare a autorizaţiei de construcţie. Ca urmare, lucrările de construcţie la proiectul Cathedral Plaza au fost finalizate în octombrie 2010.

Cu toate acestea, arhiepiscopul romano-catolic a formulat o cerere de revizuire a deciziei instanţei de la Ploieşti, care era definitivă şi irevocabilă. În mod cu totul surprinzător, Curtea de Apel Suceava a nesocotit ceea ce, conform legii române, constituie o decizia definitivă şi irevocabilă şi a anulat autorizaţia de construcţie a clădirii. Cererea formulată de Millenium pentru anularea acestei decizii a Curţii de Apel Suceava a fost respinsă de aceeaşi Curte de Apel Suceava pe 11 Iulie 2011.

Millennium Building Development, prin plângerea de la CEDO, speră că va putea schimba situația în care se află momentan proiectul dacă primește o analiză favorabilă la plângerea depusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel