Cazul Caracal, precedent capital. Statul poate fi dat în judecată pentru complicitate la răpire în cazurile Luiza și Alexandra

Casa lui Gheorghe Dincă
Casa lui Gheorghe Dincă

Jurnalista Roxana Iordache a făcut o paralelă între cazul ziaristului Ovidiu Ohanesian și evenimentele de la Caracal.

"Pro memoria. Jurnalistul Ovidiu Ohanesian a dat în judecată statul român, obligat să-i plătească daunele de 2 milioane de euro pentru răpirea din Irak, obținute la primul proces, în care instanța a decis ca suma să fie achitată din banii lui Haysam Omar. Ulterior, jurnalistul a acuzat judiciar autoritățile statului că nu au asigurat punerea în executare a sentinței contra sirianului, nu i-au pus sechestru pe avere și nu s-au obținut de la cel condamnat pentru terorism, daunele câștigate prin hotărâre judecătorească. Tribunalul București a respins acțiunea lui Ovidiu Ohanesian, dar Curtea de Apel București a găsit statul vinovat și i-a dat dreptate jurnalistului.

(w670) ohanesian

E un precedent capital. Statul trebuie dat în judecată pentru complicitate la răpirea Luizei Melencu, a Alexandrei Măceșanu și a atâtor altor fete, aparținătorii se pot constitui parte civilă ca să ceară daune morale colosale, concomitent cu justiție", a scris jurnalista Roxana Iordache pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel