Cazul Caracal. De ce nici FBI nu poate face nimic cu probele ADN. Vasile Astărăstoae: Nimeni nu poate să conteste

Profesorul Vasile Astărăstoae susține că, deși există o tehnică mai avansată la FBI, regăsită doar în câtva laboratoare din lume, rezultatele oferite de testul ADN nu ar fi diferit de cel rezultat în institutele din România. 

Procurorii DIICOT au găsit, în data de 5 august, un sac cu oase şi cenuşă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că şi-a ascuns urmele. Principalul suspect al crimelor din Caracal a susținut, la acel moment, că este vorba despre rămăşiţele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeaşi zi în care a sechestrat-o.

DIICOT a solicitat autorităților din Statele Unite ale Americii sprijinul FBI pentru realizarea analizelor în privința ADN-ului Luizei Melencu.

Probele analizate de FBI nu ar fi diferite cu nimic

Vasile Astărăstoae, fost rector al Universității de Farmacie și Medicină din Iași, a susținut în direct la România TV de ce nici FBI nu ar putea face nimic cu probele prelevate de anchetatori în cazul de la Caracal. 

”Institutul Mina Minovici și Institutul de Medicină Legală din Iași face aceste indentificări din ADN-ul nuclear. Nimeni nu poate să conteste aceste probe. Ce nu face nimeni în România este ADN-ul mitocondrial care este citoplasmatic, dar care nu are o asemenea relevanță. Acest test poate să îl facă doar câteva laboratoare în lume. Nu numai FBI-ul poate să facă așa ceva. Este o tehnică mai sofisticată și nu aduc probe pertinente și concludente față de ADN-ul nuclear. La presiunea publică, vă spun cum am perceput eu, procurorii au spus că trimit și la FBI pentru că de ei nu se leagă nimeni. În orice laborator se vor trimite probele de ADN nuclear, rezultatele vor fi cele care au fost date de Mina Minovici”, a precizat Vasile Astărăstoae, fost rector al Universității de Farmacie și Medicină din Iași, în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel