Cazul Bodnariu, în Parlamentul European. Ce se cere autorităților norvegiene

Eurodeputata Viorica Dăncilă, lidera delegației PSD din PE, a solicitat, în plenul Parlamentul European, "transparență" din partea autorităților norvegiene, în cazul familiei Bodnariu.

De asemenea, Viorica Dăncilă a reînnoit apelul către eurodeputați și instituțiile europene, de a oferi sprijin familiei Bodnariu.

"Opinia publică românească, precum și presa din România, și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea, în ultimele luni, cu privire la soarta familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de la părinți de către serviciile de protecție specializate, din Norvegia. Motivele deciziei autorităților norvegiene sunt neclare. Până la acest moment, nu există informații oficiale, fără echivoc, privind motivația acestei acțiuni.

Lipsa de informații vine din lipsa de transparență a autorităților norvegiene, care nu oferă datele solicitate nici presei și nici familiei Bodnariu. Grupul eurodeputaților S&D din România a adus această situație la cunoștința președintelui Parlamentului European și a comisarului european pentru politici de vecinătate.

Deși Norvegia nu este un stat membru al UE, Marius Bodnariu, tatăl copiilor, este cetățean al Uniunii Europene și consider că este important ca acesta și familia sa să fie protejați de normele și instituțiile europene, dincolo de eforturile pe care le fac autoritățile din România.

Fac și aici apel către colegii eurodeputați să sprijine solicitările adresate de noi pentru o implicare directă a reprezentanților instituțiilor europene in clarificarea acestei situații, în beneficiul celor cinci copii ai familiei Bodnariu", a afirmat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel