Cazul Berezovski, înscenare sau asasinat

berezovski
berezovski

Moartea lui Boris Berezovski este un mister atât pentru presa rusă, cât și pentru politicieni. De la o simplă înscenare, până la o asasinare de către MI5- orice e posibil în cazul fostului oligarh și opozant Berezovski. Misterele vieții lui i-a determinat pe jurnaliștii de la Komsomolskaia Pravda să titreze, pe prima pagină, "Berezovski şi-a transformat în mister inclusiv moartea". 

Berezovski, oligarh rus în vârstă de 67 de ani, a fost găsit mort sâmbătă, în apropiere de Londra. Andrei Lugovoi, fost membru al serviciilor ruse de spionaj, a spus că atunci "Când oameni ca el sunt asasinaţi, trebuie să se înţeleagă că există întotdeauna un motiv". 

Serviciile secrete britanice i-au accelerat sfârșitul

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal-Democrat, este parțial de acord cu Andrei Lugovoi. El este sigur că a fost un asasinat. Însă spune că nu a fost comis de serviciile ruse, ci de MI5, serviciul britanic de informaţii interne, scrie ziarul Izvestia, potrivit Mediafax. "Dar noi (Rusia) nu am avut timp, este sigur, serviciile secrete britanice au aflat totul, îi ascultau telefonul", a declarat Jirinovski. El a adăugat "Este posibil să îi fi accelerat sfârşitul. Toate serviciile secrete au această tactică. În prezent există numeroase posibilităţi de provocare a unui infarct sau unui atac".

Berezovski nu este mort până când nu se dovedește

Politologul şi deputatul pro-Kremlin Viaceslav Nikonov, a lansat ipoteza că Berezovski nu este mort, potrivit  Pervîi Kanal.

"Au existat atât de multe înscenări, combinaţii şi planuri - este un creier diabolic -, încât nu mi-aş putea imagina că acest om putea să moară în acest fel. De aceea, atât timp cât nu vor exista probe că este mort, voi avea îndoieli", a declarat Nikonov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel