Cazul ANAF-Antena 3, relatat în The New York Times

Situația generată de ordinul ANAF de evacuare a sediilor în care funcționează Antena 3 și celelalte posturi de televiziune din grupul Intact, este realtată într-un articol publicat în The New York Times care citează Associated Press.

Jurnaliștii britanici scriu că premierul Dacian Cioloş apără ordinul de evacuare al sediilor televiziunii private, recunoscând însă că termenul impus este prea scurt. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis este amintit ca un "apărător" al postului de televiziune, scrie Agerpres.

"Prim-ministrul României a apărat miercuri ordinul de evacuare al sediilor unei televiziuni private cu emisie la nivel național, dar a recunoscut că termenul de cinci zile pentru aceasta este prea scurt.

Premierul Dacian Cioloș a fost convocat în Parlament pentru a da explicații despre această situație, pe care președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a descris-o ca fiind 'o încercare evidentă și brutală de suprimare a drepturilor".

De asemenea, și președintele României Klaus Iohannis a luat apărarea acestei televiziuni în declarații făcute pentru Antena 3.

'Cred că libertatea de exprimare în mass-media nu poate fi suprimată din motive administrative banale", a spus Iohannis. "Modul în care autoritățile financiare au abordat această problemă este cel puțin nepotrivit, dacă nu chiar discutabil'.

Statul român a confiscat studiourile televiziunii Antena în 2014 în urma a unei decizii judecătorești pentru a recupera daunele într-un caz de spălare de bani. Autoritățile au emis luni un ordin de evacuare în cinci zile, care a fost atacat în instanță miercuri de Antena. Cioloș a mai afirmat că autoritățile fiscale naționale sunt autonome și că el nu are atribuții pentru a le spune acestora ce să facă.

Dan Voiculescu, fostul proprietar al (televiziunii) Antena, a început din 2014 să ispășească o sentință de 10 de ani de închisoare, pentru spălare de bani, iar de atunci fiica sa conduce televiziunea. Instanța a dispus confiscarea studiourilor TV pentru a acoperi prejudiciul."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel