EXCLUSIV  Cazierul contravenţional, lista neagră a firmelor care încalcă drepturile consumatorilor. Horia Constantinescu, ANPC, anunț

Control ANPC
Control ANPC

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre prevederile "cazierului contravenţional", o măsură destinată celor care încalcă în mod repetat legislaţia în vigoare, în ceea ce priveşte protecţia consumatorilor. 

Horia Constantinescu a explicat faptul că firmele care încalcă în mod repetat legea vor fi sancţionate aspru, neregulile constatate urmând a fi trecute în cazierul contravenţional.

"Introducem încet-încet noţiunea de cazier contravenţional, în mod dinamometric transmitem operatorilor economici că, dacă au fost deja sancţionaţi cu avertisment pentru abatere, această abatere va fi menţionată în cazier. (...) De ce ar trebui să-ţi aduc mereu aminte, ca autoritate de control că nu trebuie să vinzi produse în afara termenului limită de consum – adică expirate – de ce să îţi pun în vedere că nu trebuie să pui la dispoziţia turistului camere de hotel cu igrasie; de ce ar mai trebui, după ce ţi-am atras o dată atenţia, după ce te-am avertizat sau consiliat o dată, te-am sancţionat a doua oară, de ce ar mai trebui să îţi mai dau un avertisment sau o sancţiune a treia oară? Cred că a treia oară e de la sine înţeles că avem nevoie de o abordare mult mai intransigentă.

Încercăm să vedem cu se întâmplă lucrurile şi în restul Europei. Este pentru prima dată când această autoritate invită omologi la nivel european pentru o scurtă vizită şi discuţii. Credem că trebuie să învăţăm că există ţări în care cazierul e transmis inclusiv administratorilor societăţilor comerciale, pe numele făptaşului", a explicat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel