Cazanciuc: Reding nu a făcut afirmații directe la adresa României

robert cazanciuc dece
robert cazanciuc dece

Declarațiile democrat-liberalului Vasile Blaga despre amânarea intrării României în Schengen afectează interesul național, sugerează ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, care punctează că acuzațiile aduse de comisarul european pe Justiție, Viviane Reding, țărilor care pun în pericol statul de drept, nu vizează direct la țara noastră.

"Aș face un apel la toți oamenii politici să acționeze cu responsabilitate, chiar și atunci când vorbim despre declarații publice, pentru că interesul României trebuie să fie dincolo de disputele politice interne", a declarat Cazanciuc, luni, pentru Agerpres.

Ministrul Justiției susține că a analizat temeinic declarațiile comisarului Reding, iar aceasta nu a vorbit despre România.

"Trebuie să înțelegem că, în momentul de față există o dezbatere la nivel european cu privire la un mecanism de radiografiere a tuturor sistemelor judiciare din Uniunea Europeană (așa numitul Scoreboard). Evident că în cadrul acestei evaluări, în fiecare stat membru pot fi găsite părți bune și mai puțin bune. Cred că acesta este sensul declarației doamnei Reding, care nu a făcut afirmații directe la adresa României", a arătat ministrul.

"Apreciez că evoluțiile marcate de Comisia Europeană până în prezent sunt pozitive și sperăm să fie obiectiv reflectate în viitorul raport", a adăugat Cazanciuc.

Viviane Reding a declarat, într-un interviu pentru "Die Zeit", că există țări în care statul de drept nu este respectat, oferind ca exemple România și Ungaria. Aceste afirmații arată că intrarea României în Schengen va fi amânată, iar aspectele reclamate de Reding se vor regăsi în MCV, a comentat președintele PDL, Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta a precizat că oficialul european nu a menționat negativ România, ci materialul de presă a avut o traducere "specific românească".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel