Caz unic în ultimii 18 ani, la Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Bacalaureat FOTO AGERPRES
Bacalaureat FOTO AGERPRES

O elevă din judeţul Bihor a încheiat examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, cu media generală 10, caz unic în ultimii 18 ani, a informat miercuri, într-un comunicat, Ministerul Educaţiei.

„Este important de menţionat faptul că un candidat din judeţul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10. Această realizare, în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, este o premieră în ultimii 18 ani. Candidatul este din promoţia curentă', se arată în comunicat.

Rata de promovare în judeţul Bihor înainte de contestaţii este de 33,14%, în creştere faţă de anul trecut. „Din sesiunea curentă, rata de promovare este de 36,96%, iar din sesiunile anterioare este de 27,4%', a anunţat Florin Negruţiu, inspectorul responsabil cu comunicarea în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. În sesiunea august-septembrie 2020, au promovat 345 de candidaţi, dintr-un total de 1.041 candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 231 sunt din promoţia curentă, iar 114 sunt din promoţiile anterioare. 'Precizăm că 232 candidaţi au absentat, iar 5 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului naţional de bacalaureat', a adăugat Negruţiu. Conform acestuia, procentajul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate sâmbătă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel