Caz șocant în Kosovo. Elevă violată de un profesor și de un polițist

Un caz de viol care a avut loc în urmă cu doi ani a aruncat în aer opinia publică din Kosovo, după ce un ziar de investigații a publicat monstruoasa poveste. Scandalul s-a propagat apoi în lumea politică. 

Site-ul de investigație Insajderi din Kosovo a scos la iveală un caz tulburător de viol, relatează The Guardian. În urmă cu 2 ani, o adolescentă, în vârstă de 16 ani din Glogovac a fost violată de un profesor de la școala din orașul central Drenas. Victima s-a dus la poliție să reclame abuzul dar aici a fost din nou violată, de data asta de un polițist care preluase cazul pentru a investiga abuzul. Nu o dată, ci de mai multe ori.

Conform The Guardian fata ar fi rămas însărcinată iar un medic i-a făcut un avort ilegal. Săptămâna trecută, poliția a anunțat că un profesor, un polițist și un ginecolog acuzat de avort ilegal au fost arestați. Ramush Haradinaj, premierul din Kosovo, a chemat oficiali din Justiție și Poliție și le-a cerut să facă dreptate în acest caz care a șocat țara, relatează The Guardian. "Este un caz tragic și monstruos" a spus președintele Hashim Thaçi.

Fapte îngrozitoare, inacceptabile

Cazul scos la lumină a scandalizat societatea în Kosovo unde neîncrederea în Poliție este puternică. Sute de persoane au protestat, vinerea trecută, în fața sediului Poliției din Priștina cerând demisii la nivel înalt și dreptate pentru victimă. Protestatarii au scandat: "Rușine" și au fluturat bannere cu textul "Pericol, zona pedofilă". Politicienii au convocat o ședință parlamentară de urgență pentru analizarea acestui caz.

Fatmir Kollcaku, parlamentar, a declarat că fata a fost "victima celor în care trebuia să aibă cea mai mare încredere." Misiunea din Kosovo a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa a condamnat, de asemenea, monstruoasa dezvăluire. "Faptele despre care se presupune că au fost săvârșite de profesorul tinerei fete și ulterior o perioadă mai lungă de timp de către un ofițer de poliție sunt îngrozitoare și inacceptabile la toate nivelurile umanității și profesionalismului", a transmis Organizația printr-un comunicat.

Vezi și:Serbia, săgeți către NATO. Kosovo, mărul discordiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel