Caz Skripal. ÎNREGISTRARE difuzată de televiziunea rusă

Televiziunea publică rusă a difuzat joi o înregistrare audio prezentată drept o conversaţie telefonică între Iulia Skripal, spitalizată în Marea Britanie după ce a fost otrăvită cu un agent neurotoxic împreună cu tatăl său, Serghei, acum o lună, şi verişoara sa Viktoria, relatează AFP.

Prezentatorii emisiunii afirmă că au obţinut această înregistrare de la Viktoria Skripal, dar admit că nu sunt în măsură să-i confirme autenticitatea.

În scurta discuţie purtată în limba rusă şi difuzată în talk-show-ul '60 de minute' al canalului Rossia 1, cea care este prezentată ca fiind Iulia Skripal vorbeşte normal şi destul de dezinvolt, afirmând că ea şi tatăl ei sunt în stadiul de refacere şi că ea va putea ieşi în curând din spital.

'Totul merge bine, totul se poate rezolva, toată lumea este în refacere şi în viaţă', afirmă vocea feminină prezentată ca Iulia, menţionând că Serghei Skripal 'se odihneşte acum, doarme'.

'Sănătatea tuturor este normală, nu e nimic ireversibil. Voi putea în curând să ies. Totul va fi bine', adaugă aceeaşi voce.

Solicitare de viză

Verişoara Iuliei şi nepoata lui Serghei, Viktoria Skripal, care locuieşte în Rusia, spune că a cerut viză britanică pentru a-şi putea vizita de luni familia la spitalul din Salisbury.

'Vika, nimeni n-o să-ţi dea viză. Ştii care este situaţia acum. Vom vedea mai târziu', răspunde persoana prezentată ca fiind Iulia.

[citeste si]

Spitalul unde cei doi Skripal sunt internaţi a anunţat anterior că starea Iuliei 'se ameliorează rapid' şi că femeia 'nu se mai află în stare critică'. În schimbă, Serghei Skripal este în stare 'stabilă'.

Otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale la 4 martie la Salisbury, în Marea Britanie, a declanşat una din cele mai grave crize între Moscova şi Occident după Războiul Rece şi a condus la un val de expulzări reciproce de diplomaţi.

Londra acuză Rusia că este responsabilă de atacul cu un agent neurotoxic, în timp ce Moscova denunţă o 'provocare' şi o 'campanie antirusească'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel