Caz sclavie Maramureș. Unul dintre germani, reținut

Unul dintre cetățenii germani suspectați în cazul de sclavie din Maramureș a fost reținut. Ambasada Germaniei din România a fost anunțată despre acest caz, anunță DGASPC Maramureș, copiii urmând să aibă parte de asistență socială până la preluare.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, unul dintre cetățenii germani suspectați în cazul de sclavie din Maramureș a fost reținut. Este cea de-a patra persoană reținută în acest caz.

Pe de altă parte, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș informează, într-un comunicat, că a anunțat Ambasada Germaniei din România cu privire la situație.

„DGASPC Maramureș a înștiințat Ambasada Republicii Federale Germania din București în legătură cu situația actuală a tinerilor, în cauză fiind vorba despre aplicarea măsurii plasamentului internațional stabilit în baza Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești. Până la soluționarea demersurilor juridice și preluarea minorilor de către autoritățile competente din Germania, aceștia vor beneficia de toate serviciile sociale necesare oferite de DGASPC Maramureș, în conformitate cu legislația în vigoare privind măsurile de protecție în regim de urgență. La solicitarea DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș au fost instituite măsuri de protecție în regim de urgență pentru patru minori germani, tineri incluși într-un program social finanțat de statul german", se arată în comunicat.

Mai multe percheziții au avut loc, marți, în Maramureș, la un grup infracţional bănuit de trafic de persoane, din care fac parte și doi cetățeni germani, soț și soție. Grupul este suspectat că aducea copii din Germania pentru „reeducare", dar îi folosea pentru munci epuizante. Copiii erau ținuți în sclavie, umiliți și bătuți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel