Caz intoxicaţii Timişoara. Primarul Nicolae Robu a cedat NERVOS

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, reacţionează dur după tragedia în care trei persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care doi sunt copii.

"Am aflat cu cutremurare că doi copii, unul de 9 zile și unul de 3 ani și mama acestuia din urmă și-au pierdut viața în urma nerespectării normelor în vigoare de către persoane iresponsabile implicate în procesul de dezinsecție / deratizare ce a avut loc în blocul în care locuiau. Desigur, e în derulare o anchetă și probabil va urma un proces judiciar care va stabili responsabilitățile și pedepsele conexe, dar asta nu-i poate readuce la viață pe cei decedați! Este inadmisibil ca lucruri cu asemenea consecințe potențiale să fie tratate cu atâta superficialitate de unii semeni ai noștri! Ei trebuie exemplar pedepsiți!

La ora actuală, sunt 8 adulți și 9 copii internați și ce ne dorim cu toții este ca toți să treacă încercarea cu bine! Sunt prea mulți trei decedați, și-așa, e prea mult și când o singură ființă umană își pierde viața!", a transmis Nicolae Robu prin intermediul paginii sale de Facebook.

"NU PRIMĂRIA A FĂCUT, NU PRIMĂRIA A DISPUS"

"Pentru că oameni fără o minimă conștiință până și în fața unei asemenea tragedii încearcă să puncteze politic, vreau să spun răspicat: Primăria nu are nicio implicare în ceea ce s-a întâmplat, NU PRIMĂRIA A FĂCUT, NU PRIMĂRIA A DISPUS acea deratizare și nici nu avea cum să facă așa ceva, totul petrecându-se pe un domeniu privat, nicidecum pe domeniul public!

În situația dată, din respect față de familiile îndoliate, eu, actor politic fiind, refuz prezența în talk show-uri și în orice fel de emisiuni în care sunt prezenți politicieni, pe tema nenorocirii abătute asupra unor concitadini! Încă o dată, condoleanțe, întreaga mea compasiune și Dumnezeu să-i odihnească-n pace pe cei plecați dintre noi!", a subliniat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei, enervat că i se pun întrebări legate de firma de deratizare

Firma de deratizare care s-a ocupat de blocul de pe strada Miorița unde au murit trei persoane a fost înființată din 2015 și, până anul trecut, când a avut zero angajați declarați la Registrul Comerțului, a funcționat cu unul singur. „Nu va lăsați păcăliți de firmele de deratizare create peste noapte cereți numele firmelor multumite de serviciile lor. S. C. BISTIM-DERA S.R.L – D. ofera servicii profesionale de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, cu solutii profesionale de cea mai buna calitate,pentru spatii comerciale, case, scari de bloc, apartamente, etc. Colaboram cu peste 300 de firme; baruri, restaurante, hoteluri, persoane fizice multumite de serviciile noastre. Asiguram garantie pentru toate serviciile oferite! Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ne contactați", este ultimul mesaj postat pe pagina de Facebook a firmei, la începutul lunii septembrie. Un alt anunț spune că „vând soluție gândaci de bucătărie și plosnite de pat, rezultate garantate, confirmate de majoritatea societăților comerciale din Timișoara". Firma este deținută de Ioan-Sorin Buță din Timișoara, cel care este și administratorul companiei. Aceasta a declarat, pe 2018, conform portalului termene.ro, o cifră de afaceri de 30.000 de euro și profit de 18.000 de euro. Fondată în 2015, aceasta n-a avut contracte în SICAP, conform libertatea.ro și n-a declarat niciun angajat la Registrul Comerțului.

Întrebat despre autorizația firmei care a efectuat deratizarea și dezinsecția, edilul-șef a devenit imediat iritat, prima reacție fiind „ce treabă are Primăria, domeniul de activitate ține de registrul comerțului". După ce editorul-șef al PRESSALERT.ro i-a amintit că o Hotărâre de Consiliu Local din 2002 obligă orice firmă de acest gen să obțină o autorizație de la primărie, acesta l-a atacat întâi pe juralist, spunând „nu mai discutați cu mine, știți foarte bine părerea mea despre dumneavoastră", iar apoi că „dacă cineva a făcut ceva cu încălcarea legii, și după toate semnele așa este, trebuie pedepsit exemplar, e nepermis să moară oameni datorită inconștienței unora sau altora".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel