EXCLUSIV  Caz Caracal. STS: Informațiile de localizare a Alexandrei au fost accesate la o oră după apelul la 112

STS transmite, printr-un răspuns, că informațiile de localizare în cazul Alexandrei Măceșanu, au fost accesate la o oră după apelul la 112. 

În 26 iulie 2019, am trimis o solicitare către STS cu privire la declarațiile care veneau dinspre IGPR în cazul apelului Alexandrei Măceșanu la 112. Atunci, era informația că STS a transmis către IGPR trei adrese greșite. După cum a spus și generalul de brigadă Sorin Bălan, la audierile din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, STS transmite că ”informațiile cu privire la cele trei adrese nu au fost furnizate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale”, dar și că ”nu furnizează adrese poștale”. 

Cu privire la localizarea Alexandrei, STS afirmă:  ”Informația de localizare a apelantului a fost disponibilă la nivelul dispeceratului Poliției din momentul preluării apelului și a fișei de caz.”  

Apelurile Alexandrei au fost între 11:05 și 11:29. Potrivit răspunsului STS: ”Informațiile de localizare au fost accesate de dispecerul Poliției la ora 12:18.”, adică la o oră după apelul la 112. 

În ceea ce privește metodele de localizare, STS enumeră trei: 

- la momentul inițierii apelurilor, informația de localizare de tip Cell ID – Sector ID este transmisă de către operatorul de telefonie mobilă către Sistemul național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU), fiind disponibilă spre vizualizare atât operatorului 112, cât și dispecerilor agențiilor de intervenție;

- instalarea aplicației Apel 112 de către apelant;

- localizarea folosind funcții HTML5.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel