Caz Caracal. Lucian Bolcaș: Ce lipsește din anchetă. ”Asta e marea problemă”

Lucian Bolcaş
Lucian Bolcaş

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit despre cazul de la Caracal, despre acțiunile polițiștilor, ale presei, dar și despre implicarea oamenilor. 

"Pornesc de la întrebarea, poate retorică: Unde s-a mai pomenit în lume așa ceva? Eu o să vă spun ceva, până în 1989, nici în România nu s-a pomenit așa ceva și asta e marea gravitate. Au degenerat niște lucruri, au degenerat niște concepții despre viață, despre umanism, au degenerat niște concepții profesionale pe care mulți nici măcar nu le au. Lumea neaveniților. Este pentru prima dată și mă bucur foarte mult că există acest lucru, măcar acum, în ceasul al 13-lea. O revoltă colectivă împotriva incompetenței care nu trebuie sancționată, trebuie înlăturată, imediat și fără niciun fel de menajamente. Problema e pe cine punem în loc, asta este marea problemă aici. Ceea ce fac polițiștii dovedește că la ora actuală nu există ceea ce pe vremuri le numeam un plan de anchetă. Un plan de anchetă coerent care să cuprindă pas cu pas însărcinările pe care le au grupurile de anchetatori într-un caz complex", a declarat Lucian Bolcaș, în direct, la România TV.

"La ora actuală se actionează haotic. E bine că se folosesc informațiile presei. Eu mă bucur că se folosesc. Presa își dovedește, dacă mai trebuia să dovedească, utilitatea într-un stat democratic și se mișcă mult mai repede și cu mult mai mult profesionalism decât cei care ar fi trebuit să o facă. Este și treaba dvs., ca presă. Nu trebuie să o faceți în primul rând dvs., dar este treaba noatră, a tuturor. Nu e suficientă o sfântă indignare, nu e suficientă emiterea unor ipoteze, cine ghicește cel mai bine ce s-a întâmplat aici. Este vorba de o atitudine și ceea ce mă bucură este atitudinea oamenilor împotriva incompetenței și imposturii, este mai important decât absolut orice. Din păcate, incompetența și impostura s-a dovedit la organul în care trebuia să avem cea mai mare încredere", a mai adăugat acesta

Vezi și: Caz Caracal. Taximetristul care l-a transportat pe Dincă nu-și aduce aminte nimic! Cum răspunde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel