EXCLUSIV  Cavalerii Apocalipsei. Prof. Miron Bogdan are un îndemn pentru toți / video

Miron Bogdan
Miron Bogdan

Miron Bogdan, profesor universitar, medic primar pneumologie și doctor în Științe Medicale, invitat la Academia de Sănătate de pe DC News și DC Medical, a vorbit despre „Apocalipsa Sfantului Ioan”.

Irinel Popescu i-a adresat lui Miron Bogdan următoarea întrebare: „Aș vrea să abordăm un subiect pentru că trăim sărbătorile de Paști într-o perioadă extrem de complicată în istoria omenirii. Încercând o interpretare în cheie creștină, pe care v-aș ruga să o comentați, să ne gândim la faptul că în Apocalipsa după Ioan se anunță mai întâi o molimă, prin care tocmai am trecut, aș spune, poate nici nu s-a terminat, urmează un război, care, din păcate, e aproape de țara noastră. Sunt prognoze despre o posibile foamete, care ar fi al treilea cavaler al Apocalipsei. Și, în final, conform viziunii avute de Sfântul Ioan, ar urma moartea. Cum comentați această perioadă dificilă prin care trecem cu toții?”

„Cartea Apocalipsei Sfântului Ioan se numără printre cele mai tainici texte din toate scrierile canonice pe care ni le oferă Biserica spre lectură și luare aminte. Unele dintre cele mai teribile, mai groaznice cumpene în istoria omenirii se referă la încercarea de profetizare prin Cartea Apocalipsei. (...) V-aș sugera să vă uitați la icoana Sfântului Ioan din Patmos. Sfântul stă în partea stângă a icoanei și este cuprins de raze luminoase ale Sfântului Duh, în timp ce, în peșteră, se află ucenicul care scrie textul. Intervine dimensiunea credinței aici. Să nu omit dimensiunea iubirii. Cât timp ai credință, iubire și nădejde, nu ți se poate întâmpla nimic, chiar dacă, la un moment dat, va trebui să părăsești trupul acesta. Și atunci, de fapt, este o falsă problemă. Dacă v-aș cita momente în care oamenii au fost cuprinși de groază, fiindcă trăiau momente apocaliptice, nimeni nu o să mă creadă. (...) Nu-mi pierd rugăciunea. Unul dintre lucrurile pe care le spunea Sofronie din Essex era că un semn că rugăciunea ta este mai adâncă și mai înaltă e atunci când ești aproape de una dintre poruncile Mântuitorului: Iubește pe semenii tăi și iubește-i și pe vrăjmași. În toate mărturiile marilor sfinți, această poruncă este una dintre cele mai dificile: să-ți iubești dușmanii”, a spus Miron Bogdan.

„Eu aș sugera tuturor celor care încearcă să ghicească sfârșitul lumii, precedat de Apocalipsă, să renunțe la acest efort atât de deficil și să încerce să se apropie de rațiunea divină, care are ceva în plus, este o rațiune iubitoare. Și atunci cred că viața devine respirabilă”, a mai spus medicul Miron Bogdan.

Emisiune specială de Paști, cu prof. Miron Bogdan, la Academia de Sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel