Cauza aterizării forțate a elicopterului militar american

Foto Crișan Andreescu
Foto Crișan Andreescu

Aterizarea forțată a elicopterului american din centrul Capitalei ar fi avut loc din cauza unei defecțiuni majore a cutiei de transmisie, potrivit Antena 3. 

Deocamdată, cert este că decizia pilotului, care a avut puțin timp la dispoziție pentru a lua decizia salvatoare de vieți, a făcut diferența, explică specialiștii, și a împiedicat producerea unei tragedii.

Amintim că procurorii Parchetului Militar au deschis un dosar penal, după aterizarea forțată a elicopterului militar American Black Hawk în Piața Charles de Gaulle din București.

„Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate”, a declarat colonelul magistrat Florin Bobin, procuror militar.

Un elicopter al armatei americane care participa la un exercițiu militar a aterizat de urgență joi în Piața Charles de Gaulle din Capitală. Mai mulți stâlpi din zonă au fost afectați.

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate

Ordinul a fost dat de generalul maior Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene din România, iar anunțul a fost făcut de generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Potrivit acestuia, nu vor mai fi survolări ale aeronavelor de Ziua Aviației.

Ceremonia se va ține prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel