Cauciucuri de iarnă. La ce risc te expui dacă ești oprit în trafic de poliție

O avertizare de Cod portocaliu de ninsori și viscol în două județe din nordul țării aduce în actualitate și înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul duminică, ora 13:00 - luni, ora 10.00, în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10...15 cm, vor fi intensificări ale vântului de peste 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece, utilizarea cauciucurilor de iarnă NU este condiţionată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului.

[citeste si]

Conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, polei sau gheaţă fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă constituie contraventie. Şoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare, dar şi să plătească o amendă cuprinsă între 720 şi 1600 de lei.

La reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducatorului auto o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Autoturismele personale şi autovehiculele de transport persoane cu maxim 9 locuri pe scaune trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe toate roțile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel