EXCLUSIV  Câţi români mai cred în Dumnezeu - SONDAJ EXPLOZIV. Bruno Ştefan: E un tipar care se menţine

Sociologul Bruno Ştefan a arătat, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, un sondaj exploziv despre numărul românilor care încă mai cred în Dumnezu şi care ţin post, înainte de marile sărbători. 

"Relevant este că nu a scăzut credinţa în Dumnezeu decât foarte puţin, în procente infime. Este vorba de 3-4 la sută faţă de acum 10 ani. Tot atât a scăzut credinţa în post. Acum doar 45 la sută dintre români mai ţin postul. E un tipar religios care s-a menţinut în ultimul deceniu. E o credinţă cu influenţe eclectice. Tocmai îndepărtarea faţă de biserică îi determină pe unii să pună altceva în loc pentru a-şi păstra credinţa. Oamenii cred în Dumnezeu, dar sunt mai puţin ataşaţi de biserică. Un sfert din populaţie este îndepărtată de biserică. Aceşti oameni, nemergând în biserici, caută surse de completare a golului prin cărţi, conspiraţii, informaţii despre extratereştri, magie. 

Faptul că unii oamenii cred că zodiile îi influenţează, arată slaba comunicare a bisericii. Astfel se construiesc forme eclectice ale credinţei, cu influenţe din multe alte religii. Se construieşte un fel de ghiveci de credinţă. Categoric, şi Dumnezeu este acolo sus, dar se mai folosesc de stele, zodiac, ghicit în cafea şi alte astfel de lucruri.", a declarat sociologul Bruno Ştefan în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI AICI SONDAJUL COMPLET. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel