Câți jurnaliști au murit în 2013

jurnalisti
jurnalisti

Anul 2013 se încheie cu un bilanţ sumbru pentru mass-media din lume, în ciuda unei îmbunătăţiri faţă de situaţia din 2012, notează Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor, citat de Agerpres.

Potrivit ONG-ului care are sediul la New York, 52 de jurnalişti au fost ucişi în timp ce-şi exercitau meseria, faţă de 73 anul trecut, scrie antena3.ro.

Siria, care continuă să fie măcinată de un violent război civil, soldat cu peste 120.000 de victime, este cea mai periculoasă ţară pentru jurnalişti, pentru al doilea an consecutiv.

Astfel, notează Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor, 21 de jurnalişti şi-au pierdut viaţa în Siria în anul care se încheie.

Alţi şase jurnalişti au fost ucişi în Egipt, cinci în Pakistan, patru în Somalia, trei în Brazilia, trei în Irak şi alţi doi în Mali şi Rusia. Turcia, Bangladesh, Columbia, Filipine, India şi Libia au înregistrat fiecare câte un jurnalist ucis în acest an.

Şi în clasamentul privind numărul jurnaliştilor încarceraţi se păstrează liderul din 2012, Turcia. Ea este urmată de Iran şi China.

În cele trei ţări amintite se află mai mult de jumătate din cei 211 de reporteri încarceraţi pe mapamond în 2013.

„Plasarea jurnaliştilor în detenţie este semnul distinctiv al unei societăţi intolerante şi represive”, consideră directorul Comitetului, Joel Simon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel