Turiști înșelați cu închirierea unor cabane de sărbători. Doi tineri au fost reținuți

Percheziții la doi tineri care ar fi înțelat mai multe persoane cu închirierea unor cabane. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: IPJ Constanța.
Percheziții la doi tineri care ar fi înțelat mai multe persoane cu închirierea unor cabane. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: IPJ Constanța.

Doi tineri au înșelat mai mulți turiști care își doreau să închirieze cabane pentru sărbătorile de iarnă. 

Polițiștii clujeni au reținut doi tineri care ar fi înșelat mai multe persoane care doreau să închirieze cabane de sărbători, scrie Mediafax. Aceștia ar fi lansat mai multe anunțuri și, utilizând identități false, ar fi obținut sume de bani pentru închirierea unor spații care nu le aparțineau.

Potrivit IGPR, polițiștii din Cluj au efectuat șase percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune. Doi tineri, de 20 și 28 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind cercetați într-un dosar penal de înșelăciune, falsuri privind identitatea și uz de fals. Perchezițiile s-au desfășurat în București, Râmnicu Vâlcea și în județul Argeș.

Cum au procedat suspecții 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 31 decembrie 2020 - 3 ianuarie 2021, cei în cauză ar fi indus în eroare persoanele vătămate, prezentând diferite anunțuri pe un site. Prin intermediul anunțurilor, ar fi oferit spre închiriere cabane, despre care persoanele bănuite ar fi susținut că se află în zone turistice din județele Cluj, Alba și Hunedoara.

Sub pretextul închirierii cabanelor respective, aceștia ar fi încasat diverse sume de bani, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei. De asemenea, pentru încheierea contractelor de închiriere a spațiilor de cazare, tânărul de 28 de ani s-ar fi folosit de identități false.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat telefoane mobile, mai multe cartele de telefonie, laptop-uri și 2.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel