Câți bani plănuiesc să cheltuiască americanii de Ziua Îndrăgostiților. Iată ce cumpără

Foto: Pixabay, de annca
Foto: Pixabay, de annca

Află în articol cât plănuiesc să  cheltuiască americanii Ziua Îndrăgostiților, sărbătorită pe 14 februarie.

Cheltuielile combinate ale americanilor de Ziua Îndrăgostiților (14 februarie) în 2023 ar putea crește la 25,9 miliarde de dolari, comparativ cu 23,9 miliarde de dolari în 2022, unul dintre cele mai ridicate niveluri de la începutul acestui indicator, a arătat un sondaj al Federației Naționale de Retail (NRF)  din SUA, scrie CNBC.

Mai mult de jumătate dintre respondenți (52%) plănuiesc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților și sunt dispuși să cheltuiască în medie 192,80 USD pentru această sărbătoare, a doua sumă cea mai mare de când a început bilanţul în 2004. În 2022, media a fost de 175,41 USD.

În timp ce cheltuielile planificate pentru cadouri destinate partenerilor și membrilor familiei au rămas aceleași ca și anul trecut, mulți consumatori din acest an doresc, de asemenea, să ofere mici atenții și prietenilor, colegilor, colegilor de clasă, profesorilor și chiar animalelor de companie, notează NRF.

Respondenții cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani sunt cei mai dispuși să cheltuiască pe cadouri: cheltuielile medii în această grupă de vârstă sunt de așteptat să fie de 335,71 USD.

Lista celor mai populare cadouri



Magazinele online (35%) rămân cele mai populare locuri de cumpărat de cadouri, urmate de supermarketuri (34%), discounterii (31%) și magazinele specializate (18%).

Cele mai populare cadouri sunt dulciurile (57%), cărțile poștale (40%) și florile (37%). Între timp, 32% dintre respondenți plănuiesc să meargă la un restaurant, 21% vor oferi bijuterii, 20% carduri cadou și 19% haine.

Cheltuielile cumulate pentru decorațiuni sunt de așteptat să depășească 5,5 miliarde de dolari. Sondajul NRF și Prosper Insights a fost realizat între 3 și 11 ianuarie în rândul a 7.616 de americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel