Cathedral Plaza nu va fi demolată anul acesta, spune Oprescu

plaza
plaza

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi că demolarea  Cathedral Plaza nu va avea loc în acest an deoarece banii necesari acestei acțiuni nu sunt cuprinși în buget. Costurile demolării se ridică la  17-18 milioane de euro.

Întrebat cum comentează faptul că o delegaţie a Arhiepiscopiei Româno-Catolice din Bucureşti va veni cu executorul judecătoresc, joi după-amiază, la Primăria Capitalei, pentru a cere emiterea deciziei de desfiinţare a clădirii Cathedral Plaza şi începerea demolării, Oprescu a răspuns: "Vorbim copilării, pentru că am început procedurile administrative", informează Mediafax.

 Primarul general a spus că a cerut să se facă o cercetare pentru a vedea ce înseamnă demolarea clădirii pentru construcţiile din jur şi a dat drumul şi la actele administrative. Oprescu a precizat că cele zece zile prevăzute de lege sunt "uşor penibile".

"Există ideea riscului pentru monumentul istoric. Nu există nicio rea-voinţă din partea mea. Monseniorul spune că am fost mereu de-a dreapta dânsului. Chestiunea aceasta cu executorii este uşor de faţadă", a mai spus Oprescu.

 Întrebat ce se va întâmpla după ce va veni executorul judecăresc la Primăria Capitalei, Oprescu a răspuns: "Aşa cum vin, aşa pleacă. Nu stau să mă joc şi n-am stat degeaba până acum".

 Primarul a subliniat că pentru demolarea Cathedral Plaza sunt necesare 17-18 milioane de euro, însă judecătorul nu a spus cine trebuie să plătească această sumă, iar Primăria Capitalei nu are în buget aceşti bani.

În acest context, primarul a spus că imobilul nu ar putea fi demolat până la sfârşitul anului, adăugând: "Ferească Dumnezeu de un cutremur".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel