Categoriile defavorizate, lăsate fără gratuități la transportul rutier

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) anunță că nu mai poate asigura reducerile și gratuitățile la transportul rutier pentru categoriile defavorizate, întrucât Ministerul Transporturilor a sistat plățile către transportatorii rutieri de pasageri aferente transportului gratuit și parțial redus destinat acestor persoane.

Într-un comunicat transmis redacției, FORT precizează că Ministerul Transporturilor înregistrează datorii față de operatorii de transport mai vechi de 1 an de zile, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 100 milioane lei.

"La numeroasele intervenții făcute de FORT către Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor nu au fost oferite nici un fel de soluții așa cum rezultă și din materialele atașate. În luna decembrie 2010, într-o situație similară, Ministerul Finanțelor împreună cu ANAF au acceptat soluția propusă de federație, permițând compensarea datoriilor Ministerului Transporturilor către transportatori cu datoriile pe care aceștia din urma le înregistrau față de bugetul de stat. Soluția pormovată și acceptată atunci a redus cu aproximativ 30% datoriile Ministerului Transporturilor, ajutând în același timp operatorii de transport să depășească dificultățile financiare cu care se confruntau", se precizează în documentul citat.

"Din păcate, în lipsa unui răspuns care să ofere garanția plății datoriilor sau orice altă măsură compensatorie, transportatorii membri FORT au decis să nu mai suporte din propriul buzunar ajutorul de stat oferit categoriilor defavorizate. În numele membrilor săi, Federația Operatorilor Români de Transport își cere scuze în mod public față de toți cei ce vor avea de suferit în această situație", conchide comunicatul.

Citește aici solicitarea transmisă de FORT autorităților

Citește aici răspunsul Ministerului Muncii

Citește aici răspunsul Ministerului Transporturilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel