CATEDRALA NOTRE DAME incendiu. De ce nu s-a aruncat cu apă - video

Incendiu Notre Dame - Paris
Incendiu Notre Dame - Paris

Întregul acoperiş al Catedralei Notre-Dame din Paris s-a prăbuşit, ars de flăcările care au cuprins luni seara clădirea veche de secole.

Foarte multă lume s-a întrebat de ce nu a văzut în imaginile cu incendiul de la Notre Dame niciun strop de apă. Abia după multă vreme s-a putut observa un jet de apă îndreptat spre catedrala din Paris, când deja destul de târziu. Un elicopter care să arunce apă ar duce la distrugerea ireversibilă a clădirii, scrie Le Figaro. S-ar putea prăbuși toată clădirea, notează sursa citată.  Este un "foc dificil", au declarat pompierii pentru AFP. Aproximativ 400 dintre ei sunt mobilizați în jurul clădirii, potrivit Ministerului de Interne.

Pompierii se luptă să stingă incendiul. Un nor imens de fum s-a înălţat deasupra oraşului, iar cenuşa a căzut pe o suprafaţă mare. Parisienii au urmărit neputincioşi, mulţi dintre ei rămaşi fără cuvinte din cauza şocului.

Accident la Notre Dame

Poliţia tratează ca pe un accident incendiul care este pe cale să mistuie în întregime catedrala Notre Dame, potrivit postului de televiziune France 2, dar Parchetul din Paris a anunţat că a lansat o anchetă, transmite Reuters.

"Totul se prăbuşeşte", a spus un ofiţer de poliţie aflat la faţa locului, în timp ce catedrala a continuă să ardă.

Catedrala, care datează din secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care atrăgea milioane de turişti în fiecare an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel