Catedrala Națională. Patriarhul Daniel a anunțat data sfințirii

Foto: basilica.ro
Foto: basilica.ro

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, aflat joi la Sibiu, la deschiderea celei de-a cincea  ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO), a anunțat data sfințirii Catedralei Naționale.

Patriarhul Daniel, aflat, joi, în Piața Mare din Sibiu, a adresat un cuvânt de binecuvântare miilor de  de tineri ortodocși prezenți la cea de-a cincea ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși.

Evenimentul  este organizat în perioada 6-9 septembrie 2018 de Arhiepiscopia Sibiului, având ca temă: „Unitate. Credință. Neam", în contextul Anului omagial al unității de credință și de neam în Patriarhia Română, cu prilejul Centenarului Marii Uniri a românilor din 1918.

"Este deosebit de semnificativ faptul că, în Biserica Ortodoxă Română, aceste adunări internaționale ale tinerilor creștini ortodocși se desfăşoară în comuniune de credință, de rugăciune şi cântare, de dialog și prietenie, la începutul noului An Bisericesc, care ne cheamă la sfințirea timpului vieţii pământeşti ca timp al mântuirii.

Mii de tineri ortodocși în Piața Mare din Sibiu Foto: basilica.ro

În acest sens, prima mare sărbătoare din luna septembrie este Nașterea Maicii Domnului (8 septembrie), Maica Domnului fiind icoana Bisericii, deoarece ea este ființa umană prin care Fiul Cel veşnic al lui Dumnezeu, Iisus Hristos, devine om în istoria umană, ca să dăruiască oamenilor muritori viaţa veşnică (cf. Ioan 11, 25). Cifra 8 simbolizează viaţa eternă şi lumina infinită din Împărăţia Cerurilor", a declarat Patriarhul Daniel.

În încheierea cuvântul;ui de binrcuvântare, Patriarhul Daniel a făcut anunțul privind sfințirea Catedralei Naționale.

"Ne rugăm lui Dumnezeu să vă binecuvinteze pe toţi, să folosiţi timpul şederii voastre la Sibiu ca fiind un timp de cultivare a credinţei, a dialogului, a prieteniei şi a unităţii creştine ortodoxe, spre slava Preasfintei Treimi, binele Bisericii şi bucuria voastră a tuturor!

Vă invităm pe toţi la Bucureşti, anul acesta, în 25 noiembrie, pentru a fi prezenţi la sfinţirea Catedralei Naţionale!"

Vezi si: ITO 2018. Patriarhul Daniel, mesaj emoționant pentru tinerii ortodocși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel