EXCLUSIV  Catedrala Mântuirii Neamului. B. Teodorescu: Dacă facem un calcul, nu se construiesc aşa mulţi km de autostradă cu banii

Profesorul universitar Bogdan Teodorescu a făcut mai multe precizări despre Catedrala Mântuirii Neamului şi a demontat una dintre afirmaţiile privind banii investiţi în construcţia sa. 

"Printre primele lucruri respinse de societatea românească este Catedrala Mântuirii Neamului. Hai să o terminăm dacă tot am început-o! Nu ar genera ea o atracţie turistică?", a punctat Val Vâlcu în interviul cu Bogdan Teodorescu. 

"S-a construit o întreagă imagologie a risipei. De ce să dăm bani pe catedrală când avem alte priorităţi? Dacă ne uităm şi la costuri, vedem şi cât de demagogică e afirmaţia. Mulţi spun că se puteau face mulţi kilometri de autostradă cu banii de pe catedrală. Dacă facem un calcul matematic, nu ies aşa de mulţi.

Ne întoarcem la o luptă pe care o anumită zonă a societăţii româneşti o poartă împotriva dimensiunii religioase pe care o adoptă altă zonă. Primarul sau oricine trebuie să aibă în vedere dimensiunea tuturor cetăţenilor. România are o mulţime de cetăţeni religioşi, deci ei trebuie respectaţi, la fel cum cei atei trebuie respectaţi. 

Ne aflăm într-o zonă de conflict între publicuri şi reprezentanţii acestor publicuri", a replicat Bogdan Teodorescu.

"Am înţeles. Şi dărâmăm? Procedăm ca talibanii, dărâmăm statuile?", a întrebat Vâlcu. 

"Nu doar talibanii dărâmă statuile, mai sunt şi alţii prin lume care fac asta. Nu ştiu dacă vom ajunge să dărâmăm statui", a mai spus profesorul universitar. 

"Am şi făcut-o. După Revoluţie, unii s-au războit cu Lenin, Groza şi soldatul sovietic", a precizat Vâlcu. 

"Un poet brazilian, Andrade, spunea că va fi căderea statuilor şi apoi un infinit de tăcere. Era nevoie să cadă nişte statui, probabil, dar acum sper să ne oprim, că avem altă treabă!", a concluzionat Bogdan Teodorescu.  

Un penticostal susține Catedrala Mântuirii Neamului

Președintele PSD Timiș, Adrian Cionca, a vorbit despre Catedrala Mântuirii Neamului, un monument emblematic al României.

„Uite Biserica Ortodoxă. Sărbătorile trecute zumzăiau și mișcau macaralele pe șantier la Catedrala Mântuirii Neamului. Ce se întâmplase? Strabag a depășit termenul și i-a executat! Lucrau de sfârâiau că plăteau penalități, pierdeau garanția. Cum e dacă întârzii predarea unei lucrări?”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Se plătesc penalități, așa ar trebui”, a răspuns Cionca. „Poate PSD susține, eu aș propune ca la Ministerul Transporturilor să fie un reprezentant de la Patriarhie”, a adăugat Vâlcu.

„Corect. Vedeți că cei de la Patriarhie ne-au demonstrat că totuși știu să se organizeze. Dar vă spun altceva. După ce ai denigrat Biserica Ortodoxă Română în toate direcțiile, după ce ai sabotat Referendumul pentru familie, să ai îndrăzneala să-mi spui «Fac apel la Patriarhul Daniel să roage oamenii să se vaccineze pentru că și Biserica Ortodoxă este o instituție la fel de credibilă ca și noi»... Poftim? Adică după ce m-ai aruncat de la masă să vii acum să-mi spui că sunt la fel de credibil ca și tine?”, a continuat prim-vicepreședintele PSD Timiș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel