Catedrala „Înălțării Domnului" din Bacău va fi dotată cu uși de 25.000 de euro bucata

Catedrala „Înălțării Domnului", cea mai mare catedrală ortodoxă din România, va urma să fie dotată cu uși care vor costa în medie, 25.000 de euro bucata.

Bacăul se poate mândri cu cea mai mare biserică ortodoxă din România și cea de-a patra din Europa, până finalizarea Catedralei „Mântuirii Neamului". Cu toate că-i este recunoscută această titulatură, Catedrala „Înălțarea Domnului" din Bacău nu este finalizată, fiind în construcție de 27 de ani. Are 80 de metri lungime, 38 de metri lățime și 70 de metri înălțime, iar sub pământ are spații la 10 metri adâncime, destinate pentru adăpost, în cazul unui atac aerian.

Deși nu este finalizată, Catedrala „Înălțarea Domnului" va fi sfințită în acest an, cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Până la acea slujbă, Consiliul Județean Bacău a votat în această lună un contract în valoare de 1,6 milioane de lei, care prevede achiziționarea de 14 uși.

 

Catedrala „Înălțării Domnului", departe de a fi gata

Mai exact, „este vorba despre patru uşi în două canate, cu arcadă şi dimensiuni 1.670×3.960 mm, patru uşi cu dimensiuni de 1.650×3.960 mm, două uşi de 900×2.350 mm, două de 860×2.560 şi două de 1.900×2.980. Potrivit caietului de sarcini, uşile vor fi din oţel inoxidabil, placate cu tablă de cupru şi decorate cu medalioane din bronz", notează Ziarul de Bacău. Astfel, Catedrala „Înălţarea Domnului” din Bacău va fi dotată cu uși care vor costa, în medie, peste 25.000 de euro bucata. 

Lăcașul de cult a înghițit până acum 9 milioane de euro și ar mai fi nevoie de încă 13 milioane pentru a fi gata. Data de finalizare a lăcașului de cult rămâne o enigmă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel