Câte mașini circulă zilnic în Capitală - Exclusiv

Comisarul-șef ing. Valentin Iana, șeful biroului organizarea și sistematizarea circulației din Brigada Rutieră, a vorbit într-un interviu acordat pentru DCNews despre numărul mașinilor care circulă în Capitală în fiecare zi.

Întrebat câte mașini sunt în prezent în București, Valentin Iana a răspuns: ”În Capitală sunt înmatriculate 1.150.000 de vehicule. Mai există tranzitul, format din mașini care sigur că intră în oraș, pentru că Centura nu este finalizată și circulația pe Centură este anevoioasă, estimat cam la 20.000 de vehicule pe zi. Unii intră și rămân în oraș, alții tranzitează către alte direcții”.

Citește și: Exclusiv: "Avantajele Pasajului de la Piața Presei Libere nu sunt imediate". Când și cum vor fi resimțite - Video

Chestionat pentru câte mașini estimează că este pregătit Bucureștiul, șeful biroului organizarea și sistematizarea circulației din Brigada Rutieră a replicat:

”Aici este o teorie. Fiecare arteră de circulație are o capacitate la care a fost construită. Capacitatea unei artere este dată de numărul de benzi, dar, în principiu, este dată de intersecții, pentru că acele intersecții sunt pragurile care țin traficul. Deci nu se poate estima la cât rezistă orașul, ci se poate estima la cât rezistă Bulevardul Magheru, spre exemplu. Când se proiectează o arteră, cei care fac proiectarea estimează pentru un trafic de peste 20 de ani. Evident că arterele noastre sunt în principiu aceleași. S-a lărgit strada Buzești și încă câteva artere în tot orașul, pentru că este foarte dificil să faci exproprieri și orice lărgire de arteră presupune o mulțime de exproprieri. Acum se va lărgi la patru benzi Șoseaua Fabrica de Glucoză, pentru că ea va ajunge în Petricani, unde va intra Autostrada București-Ploiești, dar, iarăși, cu prețul unor exproprieri”.

Vezi și: De ce se circulă greu în intersecțiile dirijate de polițiști - Exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel