EXCLUSIV  Câte cooperative sunt în România. Ciobanu: Atunci am aflat. Lucrurile merg foarte greu

Agricultura
Agricultura

Florin Ciobanu, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri, a vorbit despre numărul de cooperative, de asociaţii ale producătorilor agricoli care există, la acest moment, în România.

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri a vorbit despre numărul asociaţiilor care există, în prezent, la nivelul agricultorilor români. Fermierul a subliniat, în context, faptul că lucrurile s-au mişcat, în acest sens, foarte greu. 

"Începem să facem paşi serioşi în zona de asociere. Sunt foarte multe cooperative pe sectorul vegetal, în zona cerealelor, care s-au organizat bine şi reuşesc să facă şi procesare şi comerţi. Sunt sute la nivel naţional. Am observat acest lucru la ultima sesiune de finanţare pe Măsura 4.1 din PNDR, unde peste 60 de cooperative au câştigat finanţare între 70 şi 90% fonduri nerambursabile pentru a investi în utilaje, procesare şi aşa mai departe.

Din păcate am făcut paşi mărunţi şi lenţi pentru că am fost legaţi întotdeauna de decidenţii politici de la Bucureşti. Când se scria acel PNDR puţini eram implicaţi în scrierea acestui program de dezvoltare rurală", a declarat fermierul Florin Ciobanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel