Câte contestații au depus elevii în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

bacalaureat-
bacalaureat-

Sute de contestaţii au fost depuse de elevii din ţară după aflarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat.

Bihor - Peste 540 de contestaţii

Potrivit inspectorului şcolar adjunct Ilie Crăciun, în Bihor s-au depus, în total, 546 de contestaţii la notele obţinute de candidaţi în cea de-a doua sesiune de bacalaureat, scrie Mediafax.

Cele mai multe dintre ele - 231 - sunt la matematică, iar la limba română - 197.

Promovabilitatea în Bihor la cea de-a doua sesiune de bacalaureat este de 22,31 la sută.

Bucureşti - Aproape 4.000 de contestaţii

"Au fost depuse aproape 4.000 de contestaţii la bacalaureatul din toamnă. Acestea reprezintă aproape o treime din numărul candidaţilor înscrişi la această sesiune", a spus inspectorul general şcolar, profesorul Cristian Alexandrescu.

Inspectorul general şcolar al Capitalei a adăugat că după a doua sesiune promovabilitatea a fost de aproape 16 la sută.

Sălaj - Aproape 80 de contestaţii

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Ioan Abrudan, a declarat luni că după sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 77 de candidaţi nemulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii, sperând să obţină rezultate mai bune.

"Cele mai multe contestaţii - 32 - au fost depuse la disciplina matematică, 28 de candidaţi au contestat rezultatele de la disciplina limba română, zece - la biologie, iar restul contestaţiilor au fost la geografie, limba maghiară, fizică, chimie şi istorie", a declarat Ioan Abrudan.

Doar 152 din totalul de peste 800 de candidaţi din Sălaj care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă au obţinut note de trecere, promovabilitatea la nivel de judeţ fiind de 17,94 la sută.

Sibiu - Peste 200 de contestaţii

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Constantin Gorun, un număr de 223 de contestaţii au fost depuse de către elevii nemulţumiţi de notele obţinute la probele examenului de bacalaureat.

Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii, respectiv 91, au fost depuse la matematică, 73 la limba română, 29 la biologie, 11 la chimie, iar la restul materiilor s-au depus sub zece contestaţii.

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în judeţul Sibiu, este de 21,95 la sută, elevii nemulţumiţi de notele obţinute putând depune contestaţii duminică după-amiază.

Vaslui - Peste 300 de contestaţii

Un număr de 313 contestaţii au fost depuse la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui în urma susţinerii celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului din acest an, ceea ce reprezintă 10 la sută din totalul tezelor corectate de către profesori în cele două centre din judeţul Vaslui.

Cele mai multe contestaţii au fost, ca şi la sesiunea din vară, la matematică, unde unul dintre candidaţi a primit nota 1,2.

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului organizată în judeţul Vaslui este de 31,05 la sută, relevă rezultatele preliminare comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, fiind printre cele mai bune rezultate din ţară.

Citește și: Rezultate oficiale BAC 2011: 19,52% dintre elevii prezenţi la examen au promovat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel