Catastrofele naturale se țin lanț înainte de luna plină din 19 martie: Cel puţin 19 morţi şi peste 170 de răniţi, în urma unui cutremur produs în China

china-cutremur
china-cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4, care a fost resimţit joi în regiunea de sud-vest a Chinei, în apropiere de frontiera cu Myanmar, a provocat moarte a cel puţin 19 persoane şi rănirea altor 174, a declarat un oficial local.

La patru ore după cutremur, "la ora 17.00 (11.00 ora României), numărul deceselor se ridica la 19, în timp ce numărul caselor prăbuşite urma să fie stabilit", a anunţat site-ul oficial al provinciei Yunnan, Yunnanwang. Acest site adaugă că alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în capitala districtului Yingjiang. Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora 12.58 (06.58 ora României), a fost localizat la 225 de kilometri sud-vest de oraşul Dali, în provincia Yunnan, au precizat, la rândul lor, serviciile americane de geologie, conform Mediafax. Hipocentrul cutremurului se află la o adâncime de 34 de kilometri, potrivit institutului american de geofizică (USGS). La o oră după cutremur, autorităţile au înregistrat şapte decese, a declarat prin telefon un oficial din districtul Yingjiang, sub acoperirea anonimatului. În total, au fost rănite 121 de persoane, a adăugat el. "Numeroase case" s-au prăbuşit în urma seismului, potrivit agenţiei China Nouă, care citează autorităţile locale. Un supermarket s-ar fi prăbuşit, de asemenea, parţial, potrivit martorilor oculari citaţi de China Nouă.

Citeşte şi:

Cutremur puternic în Japonia. Coasta japoneză de la Oceanul Pacific, lovită de tsunami – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel