CATASTROFĂ în Azerbaidjan. Al doilea cel mai mare oraș a fost bombardat

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Haos în Azerbaidjan după ce Ganja, al doilea cel mai mare oraș din țară,  a fost bombardat.

Al doilea oraș ca mărime al Azerbaidjanului, Ganja, a fost bombardat de forțele armene, pe măsură ce continuă ciocnirile asupra disputatei regiuni Nagorno-Karabakh. Deși oficial enclava face parte din Azerbaidjan, ea este condusă de etnici armeni.

Cine a lovit orașul Ganja? 

Autoritățile autoproclamate de acolo spun că au lovit aeroportul militar al Ganja după ce forțele azere au bombardat capitala regiunii, Stepanakert. Într-o scurtă declarație, duminică, ministerul apărării din Azerbaidjan a declarat că forțele armene bombardează Ganja, orașul vestic al Azerbaidjanului aflat la nord de Nagorno-Karabakh. Ministrul apărării, Zakary Hasanov, a declarat ulterior că aceasta este o mișcare „clar provocatoare” care pune paie pe foc.

Totodată, armata Azerbaidjanului spune că forțele sale au preluat controlul asupra a șapte sate. În același timp, forțele separatiste din Nagorno-Karabah spun că trupele lor și-au „îmbunătățit” pozițiile de pe front.

Armenia este deschisă dialogului

La începutul acestei săptămâni, Armenia a declarat că este „pregătită să se angajeze în discuții” cu mediatori din Franța, Rusia și SUA pentru a încerca să convină asupra încetării focului. În același timp, Azerbaidjanul, susținut în mod deschis de Turcia, a cerut retragerea trupelor armene din Nagorno-Karabakh și zonele adiacente ocupate de trupele etnice armene, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel