Catastrofa aeriană de la Moscova a fost provocată de un fulger

Autoritățile rusești au declarat că focul care a izbucnit la bordul unui avion de pasageri al Companiei Aeroflot a fost cauzat, cel mai probabil de "condiții meteorologice nefavorabile", aparent referindu-se la rapoartele potrivit cărora fulgerul a lovit avionul după decolare, transmite The Guardian

Pompierii și angajații ai departamentului de urgență au recuperat azi 41 de cadavre din secțiunea de coadă arsă a avionului Sukhoi Superjet 100, confirmând că focul de duminică este cel mai mortal accident de aviație din Rusia din ultimii ani.

Ministrul de transport al Rusiei a declarat că nu există niciun motiv pentru a reține la sol flota de aeronave Sukhoi, care este cel mai important avion civil de pasageri dezvoltat în Rusia din zilele Uniunii Sovietice. Jetul reprezintă în momentul de față o cincime din flota Aeroflot, transportatorul național.

Incendiul a cuprins secțiunea de coadă a avionului în timpul unei aterizări de urgență la aeroportul din Sheremetyevo din Moscova, după ce aeronava a lovit pista de mai multe ori, aprindând rezervele sale de combustibil.

Doi copii au fost printre cei 41 de oameni uciși în avion, care zburau spre orașul arctic Murmansk când a lansat un apel SOS la scurt timp după decolare și s-a întors la Moscova.

Membrii echipajului au afirmat că avionul a fost lovit de grindină în timp ce zbura prin nori lângă aeroportul Sheremetyevo, înainte de a fi aparent lovit de fulger.

"Un fulger strălucitor", a spus pilotul Denis Yevdokimov, descriind presupusa lovitură de fulger. Avionul a pierdut toate comunicările și sistemul său electronic de zbor a eșuat, a spus el.

Vezi și: AVION în flăcări, aterizare de urgență în Rusia: 13 morți- video de coșmar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel