Catalogul şcolar online. Iohannis trimite legea înapoi la Parlament

Mihai Ciobanu / 09 apr 2019 / 14:17 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a trimis marţi Parlamentului, spre reexaminare, actul normativ pentru completarea art. 70 din Legea Educaţiei Naţionale, care are ca obiect introducerea unor noi dispoziţii privind înfiinţarea catalogului şcolar online, ca platformă pentru publicarea zilnică a notelor şi absenţelor elevilor. 

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis marţi Parlamentului, spre reexaminare, actul normativ pentru completarea art. 70 din Legea Educaţiei Naţionale, care are ca obiect introducerea unor noi dispoziţii privind înfiinţarea catalogului şcolar online, ca platformă pentru publicarea zilnică a notelor şi absenţelor elevilor. 

Şeful statului arată, în cererea de reexaminare transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că potrivit alin. (6) introdus la art. 70 al Legii 1/2011, prin legea supusă reexaminării, înfiinţarea şi gestionarea permanentă a catalogului şcolar online intră în responsabilitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi apreciază că această reglementare este insuficientă, deoarece poate determina o aplicare neunitară a legii. 

Ce contestă preşedintele"Textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziţii şi nici nu creează posibilitatea pentru legiuitorul secundar, respectiv autorităţile publice centrale sau locale, să stabilească reguli precise referitoare la înfiinţarea şi gestionarea catalogului şcolar online, care să asigure implementarea unitară, de către toate unităţile de învăţământ preuniversitar", se precizează în cererea de reexaminare. 

Potrivit preşedintelui Iohannis, legea transmisă la promulgare nu prevede nici sursele de finanţare prin care se poate realiza şi întreţine această platformă şcolară online. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27