Cătălin Tolontan și Mirela Neag au pierdut procesul cu procurorul Alina Stoica

Judecătoria Sectorului 6 a decis, miercuri, în favoarea procurorului Alina Stoica (în prezent la DIICOT), care i-a dat în judecată pe jurnaliștii Cătălin Tolontan și Mirela Neag, de la Gazeta Sporturilor, pentru materialele publicate în cazul Gala Bute, în decembrie 2013.

„Alina Stoica a apelat la tribunal, scriind în cererea de chemare în judecată că, din cauza articolelor din Gazeta Sporturilor ”mi s-a îngreunat activitatea profesională” de procuror care are ca sarcină combaterea traficului transfrontalier de droguri”, a anunțat Cătălin Tolontan pe blogul său.

Judecătoria Sectorului 6 a decis că mai multe articole publicate de cei doi jurnaliști în decembrie 2013, în Gazeta Sporturilor, gsp.ro și pe tolo.ro i-au încălcat „dreptul reclamantei la reputaţie şi demnitate”. Astfel, instanța îi obligă pe pârâți la plata cheltuielilor de judecată ce se ridică la 4.960 de lei și publicarea deciziei, după rămânerea definitivă, în integralitate, în ziarele Gazeta Sporturilor, Jurnalul Naţional şi Pro Sport, în format print şi electronic, cât şi pe site-urile www.tolo.ro şi www.gsp.ro.

Vezi și: Cătălin Predoiu, reacție la anunțul verificării sale de către DNA în dosarul Galei Bute

Pe de altă parte, scrie paginademedia.ro, instanța a respins pretențiile bănești ale Alinei Stoica, aceasta solicitând despăgubiri de 400.000 de lei. Judecătorii au respins și cererea procurorului ca pasajele din articolele reclamate să fie șterse, iar jurnaliștii să nu mai scrie despre ea „denigrator” in viitor, conform celor relatate de Cătălin Tolontan pe blogul său.

Decizia luată de Judecătoria Sectorului 6 nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. 

„Vom face apel, dar nu vom comenta nici acest verdict și nici cel de la Apel. Doar le vom relata”, a anunțat Cătălin Tolontan pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel