Cătălin Striblea: Cine s-a defectat, noi sau Klaus Iohannis?

Catalin-Striblea (2)
Catalin-Striblea (2)

Jurnalistul Cătălin Striblea susține că președintele Klaus Iohannis, într-o scenă politică măcinată de scandal din cauze juridice, este ca "lebăda albă". 

"De câteva zile, opinia publică, societatea civilă, Elena Udrea și mai ales noi, la televizor, ne dăm cu capul de toți pereții și țipăm. Domnule, nu se mai poate. E o corupție ieșită din comun. Dacă e adevărat ce spune doamna Udrea? Dacă SRI a băgat dosare politice în ultimii ani? A aprobat sau nu Băsescu sistemul acesta de șpagă? Și mai ales când va vorbi? În tot acest timp, domnul Iohannis este precum lebăda albă. Se plimbă maiestuos în acordurile imnului pe la diverse evenimente și anunță un CSAT la primăvară. Ca și cum lucrurile la București se petrec ardelenește, ca la Sibiu. Să ne uităm un pic pe agenda sa publică de pe Facebook", scris Cătălin Striblea, pe blogul său

Jurnalistul trece în revistă ultimele postări ale președintelui Klaus Iohannis, una despre sport, una despre Roșia Montană, una despre românii din Italia și alta în care urează "La mulți ani!" Muzeului Țăranului Român. 

Gafă protocol Paris. Klaus Iohannis, iritat, gest neașteptat

"Din punct de vedere al televiziunilor e ca și cum la Cotroceni s-ar fi strâns o gașcă de extratereștri. Oamenii refuză pur și simplu să intre în bula noastră. Refuză să ia parte la jocurile permanente, la bătălia perpetuă care se dă pentru putere și percepție. Iohannis pare rupt de România sau propune o altă Românie. Una în care există diversitate, normalitate, milioane de oameni cu diferite interese și probleme mult mai dureroase decât ale Elenei Udrea și ale lui Coldea. Iar credința mea este că omul e de neclintit în abordarea sa și că speră să ne aducă pe noi acolo, în loc să intre în dezbataterea cea mai fierbinte", subliniază Cătălin Striblea. 

Jurnalistul conchide: "Doar că sursa tuturor problemelor pe care le identifică el pas cu pas e una singură: corupția uriașă, raptul și politizarea masivă a instituțiilor care ar trebui să-i păzească mai mult pe cetățenii obișnuiți ai României. Toate acestea duc la sărăcie, domnule Iohannis. La sărăcie și dependență. Iar dacă acestea se diminuează, domnule Iohannis, o să vedeți că pleacă mai puțini români în Italia, că au timp să-și trimită copiii la sport și muzeu și că parlamentarii o să găsească o soluție rapidă la Roșia Montană. Noi încă mai avem răbdare până când deprindeți toate pârghiile jocului prezidențial". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel