Cătălin Predoiu: Victor Ponta, un experiment politic eșuat care se apropie de final

Premierul Victor Ponta este un "experiment politic eșuat care se apropie de final", iar problema principală actuală a României  nu este nici Grecia, nici Ucraina, ci șeful Executivului de la București, consideră premierul desemnat al PNL, Cătălin Predoiu.

Întrebat în cadrul unui interviu acordat pentru ziare.com, dacă este la fel de optimist ca premierul Ponta că nicio criză externă de tip Grecia sau Ucraina nu poate deturna România de pe traseul său economic bun, Cătălin Predoiu a replicat: "Eu pe Victor Ponta nu-l mai iau în serios. Este un experiment politic eșuat care se apropie de final. Acum, problema principală a României nu e Grecia, nici Ucraina, ci premierul Ponta însuși. Nu mai e credibil, ministerele nu mai funcționează, investitorii sunt reticenți față de Guvernul PSD", a afirmat Predoiu.

Ponta s-a întors la Palatul Victoria. Foto

În opinia premierului desemnat al PNL, "Ponta a făcut pași pe un drum care conduce la situația Greciei", întrucât a a tăiat investițiile, a crescut gradul de îndatorare a țării prin credite externe, a făcut cheltuieli electorale și a oprit reforma companiilor de stat și a sectorului economic public în general.

Predoiu: Ponta ar trebui să-și dea demisia  

Cătălin Predoiu a explicat, totodată, și ce ar trebui făcut pentru salvarea României după demisia imediată a lui premierului Ponta.

"Singura ieșire din situația în care Ponta amenință să aducă România sunt reformele în economie si administrație, după demisia sa. România trebuie să înceapă reforma companiilor de stat amânată sau simulată de foarte multe guverne. Ele trebuie restructurate, managerii trebuie schimbați, pierderile trebuie oprite, trebuie listate companiile care sunt de listat și decăpușate de contracte politice". 

De asemenea, Predoiu susține că și Bursa de valori trebuie dezvoltată accelerat, datoriile companiilor de stat și ale administrației față de companiile private plătite urgent, dar și că sunt necesare rapid informatizarea ANAF și atacarea marii evaziuni fiscale, în special în zona legume/fructe.

"Dacă își păstrează disciplina fiscal-bugetară, România poate deveni un exemplu bun pentru investitori. Putem specula contextul nefericit din regiune atrăgând investiții și fluxuri financiare care caută oportunitați, dar numai dacă dăm exemplul unui guvern cu viziune, integru și pro-business și al economiei descătușată de toate barierele.

Dar drumul devine cu atât mai îngust cu cât se prelungește agonia Guvernului Ponta", a adăugat Predoiu.

Bogdan Chirieac: Problema este dacă domnul Ponta mai dorește să fie prim-ministru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel