Cătălin Predoiu: Guvernul PNL trebuie să fie un pas către viitor

Cătălin Predoiu, premierul din umbră desemnat al PNL, a declarat, joi, la DC News Live, că expertiza de care dispune partidul său este net superioară expertizei PSD și că toți colegii săi de partid sunt acord ca echipa guvernamentală pe care o vor oferi României trebuie să fie "un pas către viitor".

Întrebat de către analistul politic Bogdan Chirieac dacă personalități care au fost miniștri în fostele guverne Boc ar putea să implementeze programul elaborat de PNL, tot în calitate de miniștri, Cătălin Predoiu a explicat: "În ansamblu, expertiza de care dispune PNL este net superioară expertizei PSD în acest moment. Se vede asta cu ochiul liber, iar în ceea ce privește componența guvernului este prematură discuția în acest moment, nici nu am mandat, dar din ceea ce am văzut în partid, discuții între colegi, dezbateri, opinii, fără a se face nominalizări, toată lumea este de acord că acest guvern trebuie să fie un pas către viitor. Este un guvern care trebuie să dea încredere că dăm șansa unei noi generații de politicieni, care au demonstrat fie în politică, fie în administrație, fie înainte de a intra în politică, în activitatea profesională, proiecte concretizate. Deci, nu doar teorie, ci practică realizată", a afirmat Predoiu. 

Cătălin Predoiu: Educația, esența programului de guvernare al PNL

Liderul liberal a fost întrebat și dacă nu ar trebui să fie, pe modelul existenței unui premier din umbră desemnat, și un guvern din umbră, cum de exemplu este în Marea Britanie. 

"În Marea Britanie este o Constituție consacrată, de sute de ani. Acolo este vorba de o practică constituțională consacrată, oficializată. Acest concept de guvern alternativ sau guvern din umbră a fost lansat în 2013, a fost o idee la care am lucrat la momentul acela împreună cu PDL. Nu pot să spun că este prima dată când s-a vorbit despre un guvern din umbră. Și în PNL din anii 2008-2009 s-a discutat de un guvern din umbră, dar noi am făcut chiar un pas mai departe și chiar am încercat să structurăm un astfel de guvern. Deci, suntem doar în al doilea an de exercițiu al acestei practici. Nominalizările pe poziții vor veni la momentul potrivit. Acum este prematur, pentru că v-am spus că este o succesiune de pași pe care i-am gândit. Întâi programul, apoi construcția majorității, ulterior miniștri", a precizat Predoiu.

Cătălin Predoiu, reacție față de stenogramele cu Teodor Atanasiu - EXCLUSIV 

Pe de altă parte, acesta și-a motivat refuzul de a oferi vreun nume al guvernului din umbră al PNL: "Mie îmi este foarte simplu să vă dau un răspuns, dar doresc să lucrez profesionist. Nu am mandat în acest moment să anunț niciun nume, nu am mandat să infirm vreun nume", a răspuns Predoiu, întrebat dacă ar putea să lucreze cu fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, într-un guvern pe  care l-ar constitui. 

"Separat de această chestiune a guvernului alternativ, eu nu sunt un om care funcționează pe resentimente: nu am nici complexe, nu am frici, nu am temeri, știu ce vreau să fac în politică, mi-e clar ce trebuie făcut cu țara, mi-e clar unde greșește Ponta, n-am nicio problemă să discut cu vreunul din colegii mei din PNL, nu am vreo problemă să discut cu experți reputați din afara politicii care ar putea să gestioneze ministere", a adăugat prim-vicepreședintele PNL, precizând, ulterior, că pleacă de la premiza "că atunci când cineva nu e convins de tine, prima datorie o ai tu să-l convingi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel