Cătălin Predoiu a discutat cu Gerhard Karner despre Schengen: Pe asta ne concentrăm

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a avut o discuție 'foarte bună' cu omologul său austriac Gerhard Karner despre dosarul Schengen.

Cătălin Predoiu a declarat că ţara noastră se va angaja în platformele de cooperare împotriva criminalităţii organizate pentru a face mai eficient efortul poliţiştilor români.

'Vreau să asigur că ne concentrăm atenţia pe toate dosarele ministerului, inclusiv în ceea ce priveşte extinderea spaţiului Schengen. Am avut, recent, o discuţie foarte bună cu domnul ministru Karner. Ne concentrăm pe organizarea aplicării prezentei decizii a Consiliului JAI, precum şi pe paşii care vor urma', a transmis Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu: Cheia succesului în integrarea deplină a României în Schengen

Demersurile pentru integrarea deplină a României în spaţiul Schengen vor continua şi în acest an, cheia succesului fiind continuarea obţinerii de rezultate pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a protecţiei frontierei, a susţinut pe 25 ianuarie 2024, la Bruxelles, ministrul afacerilor interne Cătălin Predoiu, înaintea reuniunii informale a miniştrilor de interne din Uniunea Europeană.

În ceea ce priveşte dosarul Schengen, anul trecut a adus, la finalul lunii decembrie, o decizie a Consiliului (aderarea la Schengen cu frontierele aeriene şi maritime de la 31 martie 2024, n.red.) la care s-a muncit foarte mult în prealabil, de către mai multe instituţii, evident Ministerul de Interne fiind vârful de lance al acestui efort, dar vreau să subliniez că a fost un efort colectiv şi al Ministerului Afacerilor Externe, şi al Guvernului, şi al Preşedinţiei şi al altor instituţii care au contribuit la acest rezultat.

Ştiu că nu este finalul acestui proces, îl vom continua şi în acest an, cheia succesului fiind aplicarea în foarte bune condiţii a deciziei de anul trecut a Consiliului, adică să continuăm să obţinem rezultate pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a protecţiei frontierei, a declarat pentru Agerpres ministrul de interne Cătălin Predoiu, înaintea reuniunii organizate joi la Palatul Egmont din Bruxelles de preşedinţia belgiană a Consiliului UE. Vezi continuarea articolului aici!

Citește și - Predoiu i-a felicitat pe poliţiştii care au făcut o captură record de droguri în Portul Constanţa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel