Pro TV, amendat din cauza lui Măruță. Abuzul sexual care i-a adus probleme

Anca Murgoci / 28 Martie 2014 / 08:35 Salveaza PDF Comentarii

Povestea abuzului sexual pe care l-ar fi suferit Oana Lis în copilărie și o farsă jucată lui Mircea Stoian, ambele difuzate în emisiunea La Măruță, au costat Pro TV 70.000 de lei din partea CNA, scrie Pagina de Media.

În edițiile emisiunii care au avut loc pe 25 și 26 februarie, Oana Lis a povestit cum a fost abuzată în copilărie de către tatăl său.

De asemenea, în ediția din 12 martie, Mircea N. Stoian a fost amenințat cu bătaia pe stradă de mai mulți indivizi.

Propunerea de sancțiune a fost făcută de Laura Georgescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului, și a primit șapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgesc, Christian Mititelu) și trei "împotrivă" (Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea).

Un fragment din emisiunea în care Oana Lis a vorbit despre abuzul suferit în copilărie

"Cătălin Măruţă: Mă rog, nu vreau să vorbim despre acea poveste dacă a abuzat de tine când aveai 15 ani.
Oana Lis: Nici eu nu pot să vorbesc despre asta.
Cătălin Măruţă: Nu poţi să vorbeşti pentru că e o dramă.
Oana Lis, emoţionată: Pentru că nicio femeie n-ar trebui să... n-am cuvinte. Mă crezi că nu pot să vorbesc? Ce spunea ea, eu aşa am trăit ani de zile am fost terorizată când eram mică, terorizată de omul ăsta, şi eu am avut curaj să vorbesc acum când am baza asta, am oameni aproape. Înainte mă teroriza, îmi spunea că mă omoară, îmi spunea că dacă vorbesc ceva de el se omoară şi-l am eu pe conştiinţă. M-a manipulat psihic şi m-a terorizat. Dacă eu abia la treizeci de ani am putut să vorbesc, ce-a trăit fata asta am trăit şi eu. Şi nu-mi vine să cred că face în continuare lucrurile astea, credeam că măcar la vârsta asta...
Cătălin Măruţă: Adică practic tatăl tău a trăit cu mama lor şi apoi a trăit cu sora fetei care e acum la telefon.
Oana Lis: Credeam că măcar la vârsta asta a înţeles ceva, c-a greşit. (...)
Cătălin Măruţă: Eu ştiu că e foarte sensibil subiectul ăsta şi ai zis că nu vrei să vorbeşti dar lucrurile pe care el le spunea că s-au întâmplat când tu aveai 15 ani?
Oana Lis: Nu pot să vorbesc despre asta.
Cătălin Măruţă: Am înţeles.
Moderatorul a insistat în continuare s-o invite pe Oana pe tema aceluiaşi subiect:
Cătălin Măruţă: Eu vreau să continuăm povestea asta şi mâine şi aş vrea, Oana, dacă eşti de acord, să vii mâine, de asemenea cu domnul Lis, pentru că o dată pentru totdeauna măcar te eliberezi şi scapi de povestea asta, pentru că ştiu că nu ţi-e uşor. (din ediția din 25 februarie a emisiunii La Măruță)", scrie Pagina de Media.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23