Cătălin Ioniţă, şeful IGPR: Mesaj către poliţişti

Şeful IGPR, Cătălin Ioniţă, a reamintit că mesajul său, încă din prima zi, a fost toleranţă zero faţă de derapaje.

Şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, a declarat, vineri, că mesajul său a fost, încă din prima zi în care a fost desemnat să ocupe această funcţie, 'toleranţă zero' faţă de derapaje în comportament, precum în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie.

'Ne dorim să prevenim astfel de derapaje, unde ele au fost constatate, evident măsura noastră este fermă. Iar mesajul meu, încă din prima zi, faţă de toţi colegii mei a fost toleranţă zero faţă de astfel de derapaje', a spus Cătălin Ioniţă, la finalul bilanţului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pe anul 2017. El a precizat că este obligaţia şefilor de a-şi cunoaşte subordonaţii, făcând referire la un plan de măsuri care vor fi luate la nivelul IGPR.

'Este un lucru pe care o să-l dezvoltăm prin aplicarea acestui plan, această obligaţie va fi conştientizată de fiecare şef prin aplicarea graduală a prevederilor acestui plan, astfel încât să nu fim în situaţia în care comportamente ale subordonaţilor să nu fie cunoscute de către şeful direct. Şeful direct este cel care interacţionează tot timpul cu subordonatul, şeful direct este cel care, împreună cu subordonatul, trebuie să-i facă un program echilibrat, să-i asigure un climat corespunzător de muncă, iar acest climat până la urmă înseamnă punerea în valoare a fiecăruia dintre poliţişti, astfel încât el, în momentul în care a venit la muncă, să dea randamentul maxim pentru Poliţie şi implicit pentru societate', a spus Cătălin Ioniţă.

[citeste si]

El a arătat că la nivel teritorial trebuie ţinut cont că, în funcţie de specificitatea fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, trebuie găsită o soluţie coerentă, care să răspundă nevoilor cetăţeanului de a fi în permanenţă în siguranţă, 24 de ore din 24, şapte zile din şapte.

'Acesta a fost subiectul discuţiilor din teritoriu. Să nu existe nicăieri serviciu poliţienesc până la ora 16,00. Eu vă garantez că tot ceea ce fac este în acest spirit. Nu există şi nu va exista acest lucru', a mai spus Ioniţă, întrebat dacă există la ora actuală posturi de poliţie din teritoriu care se închid la ora 16,00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel