Cătălin Harnagea-EADS-percheziții. Ce a căutat DNA la fostul director SIE

Cătălin Harnagea, fost director al SIE, a fost vizat, joi dimineață, de percheziții DNA. Procurorii au vrut să obțină documente legate de un contract încheiat de firma de consultanță a fostului șef al SIE cu grupul EADS. 

Cătălin Harnagea a precizat că perchezițiile au vizat exclusiv dosarul EADS și nu au avut legătură cu dosarul Microsoft. Firma la care e acționar a avut timp de doi ani un contract de consultanță cu EADS în proiectul pentru securizarea frontierelor. Contractul a fost încheiat la sfârșitul anului 2005 - începutul anului 2006 și s-a derulat pe o perioadă de aproape doi ani, adică nu a durat până la închiderea proiectului, potrivit Digi 24

Fostul șef al SIE a precizat că a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate referitoare la contractul de consultanță încheiat cu EADS, iar perchezițiile s-au încheiat. Contractul Ministerului de Interne cu EADS, pentru securizarea frontierelor, s-a ridicat la 500 de milioane de euro, apoi a fost suplimentat cu încă 200 de milioane de euro în 2009. 

"Totul se leagă de alegeri și e o miză destul de mare a acestor alegeri. Pentru mine este destul de clar. Vor trece trei săptămâni și vom vedea lucrurile și mai clar", a precizat Cătălin Harnagea, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel