Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, premiat de OMS

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, premiat de OMS / Facebook Cătălin Denciu
Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, premiat de OMS / Facebook Cătălin Denciu

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a amintit luni, în discursul său din deschiderea adunării generale a acestei organizaţii, de puterea de sacrificiu de care a dat dovadă medicul-erou de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, şi a anunţat că acesta este premiat de organizaţia internaţională pentru curajul său, conform unor informaţii publicate pe pagina de Twitter a instituţiei. 

'Medicul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. El se afla în tură în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienţi cu COVID-19, când un incendiu a izbucnit în spital. Zece pacienţi au murit în incendiu. Încercând să salveze pacienţii, doctorul Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40% din corp', a declarat directorul OMS.

'Azi îi vom oferi un premiu pentru a onora serviciul său, sacrificul făcut şi exemplul (pe care l-a oferit)', a mai declarat directorul OMS despre medicul-erou român, reamintind că astfel de cazuri reprezintă doar câteva exemple dintre milioanele de poveşti despre curaj, suferinţă, disperare, luptă şi triumf ale personalului medical aflat în luptă cu pandemia. Cel puţin 115.000 de angajaţi din domeniul sănătăţii au murit din cauza maladiei COVID-19, a mai declarat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a mai deplâns totodată faptul că majoritatea dozelor de vaccin disponibile pe piaţă au fost acaparate de un grup mic de ţări.

"Eroul Anului 2020" în Belgia

De asemenea, Cătălin Denciu a fost declarat "Eroul Anului 2020" în Belgia.  Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să își salveze pacienții și a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț

Aceasta nu este singura distincţie primită de Cătălin Denciu. El a fost numit cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ, la scurt timp după incendiu. 

„Pe termen foarte scurt, vă anunț că am convocat de îndată o ședință extraordinară a Consiliului Local, în care voi propune, pe lângă sprijin financiar pentru familiile victimelor și pacienții și cadrele medicale care au nevoie, acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Piatra Neamț domnului doctor Cătălin Denciu, eroul nostru și al întregii țări. Este un gest mic pe care îl putem face în fața eroismului său care ne-a lăsat pe toți fără cuvinte. Căci de mulțumit nu îi vom putea mulțumi vreodată îndeajuns”, a anunțat primarul orașului Piatra Neamț, Andrei Carabelea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel