Cătălin Chelu a murit. Mituitorul șefului IGP, moarte suspectă în timp ce fugea de arestare

Cătălin Chelu, om de afaceri condamnat la șase ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat de mituirea chestorului Dan Fătuloiu, a murit. 

Potrivit Evenimentul Zilei, Cătălin Chelu se afla de două zile în comă renală, în Iordania. El a decedat în noaptea de duminică spre luni.

Cătălin Chelu se refugiase în Iordania, după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare. În decembrie 2010, Cătălin Chelu, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, a fost trimis în judecată pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Curtea de Apel Bucureşti l-a găsit vinovat de tentativa de a-l mitui pe fostul secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestorul Dan Fătuloiu. I-a promis iniţial un milion de euro, apoi 50 de mii de euro, două maşini de lux şi un teren. Dan Fătuloiu trebuia să intervină pentru a-l scăpa pe Cătălin Chelu și pe apropiați ai săi de dosare penale. După ce a fost pronunțată sentința de șase ani de închisoare cu executare, Cătălin Chelu a fost de negăsit. Poliţiştii gălăţeni l-au dat în urmărire naţională pentru a putea fi pusă în executare pedeapsa primită. 

Nu mai puțin e 50 de dosare în care Cătălin Chelu era cercetat se aflau în lucru la unități de poliție și parchet în noiembrie 2010. Trei erau instrumentate de DIICOT, fiind acuzat de infracţiuni la legea pieţei de capital, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel